Už žiadne výrezy, diery alebo čokoľvek, čo by zaberalo cenné miesto na displeji.

Spoločnosť začala pracovať na dokonalom smartfóne, ktorý bude mať prednú kameru skrytú pod displejom. Zobrazovacia plocha by tak mala zaberať takmer 100-percent.

Podľa Yang Byung-duk, viceprezidenta pre výskum a vývoj displejov, technológia sa môže presunúť na miesto, kde bude otvor kamery neviditeľný, pričom v žiadnom prípade funkcia fotoaparátu nebude ovplyvnená.

Galaxy S10 je prvým smartfónom spoločnosti, ktorý dostal na prednú stranu dieru do displeja, pričom Yang hovorí, že nakoniec bude selfie kamera umiestnená pod samotným displejom. Zatiaľ čo spoločnosť neodhalila žiadny časový rámec uvedenia na trh, Yang upresnil, že takéto zariadenie nemáme očakávať v priebehu najbližšieho jedného až dvoch rokov.

Samsung Galaxy S10+

Spoločnosť Samsung veľmi rýchlo prešla od výrezov až k smartfónom s dierou v displeji a najnovšie nám predstavila aj skladateľný smartfón Galaxy Fold, ktorý sa čoskoro dočká ďalších „súrodencov. Z tohto rýchleho prechodu je vidieť, že Samsung sa chce čo najrýchlejšie prepracovať až k zariadeniam so 100 % pokrytím prednej časti smartfónu displejom.

Teraz je veľmi ťažké odhadovať, ako sa Samsungu podarí toto ambiciózne riešenie aj zrealizovať. Zatiaľ sme mohli počuť o podobnom pláne iba z tábora spoločnosti LG. Aj podľa slov zástupcu Samsungu, na toto nové riešenie si budeme musieť počkať 1 – 2 roky.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10+: dlhodobé skúsenosti

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.