Vývoj jednoducho nezastavíme.

Samsung pravdepodobne nebude jedinou spoločnosťou, ktorá pripravuje smartfón s celoplošným displejom a prednou kamerou v ňom. Spoločnosť LG si nedávno registrovala patent, ktorý naznačuje, že taktiež pracuje na rovnakom koncepte. Aj v prípade LG tak bude eliminovaná potreba použiť výrez v displeji a rovnako sa zmenšia aj rámiky okolo neho.

Patent bol podaný v Južnej Kórei a uvedené sú dva rôzne typy zariadení. Prvé je so zakrivenými okrajmi a druhé zariadenie má displej rovný. Koncepcia je v oboch prípadoch úplne rovnaká, pričom podľa zobrazovanej veľkosti, by otvor mohol obsahovať až dva kamerové moduly a potrebné senzory.

 

Podľa návrhu sa môže modul nachádzať vo vrchnej časti v strede, alebo aj na kraji v ľavej, prípadne pravej časti displeja. Po nástupe éry výrezov, by bola logickým krokom práve snaha o odstránenie tohto prvku a zväčšovanie zobrazovacej plochy. Vyzerá, že LG má svoju predstavu, ako by sa to mohlo docieliť. Na druhej strane je aj pravdou, že nie vždy sa aj sľubne vyzerajúce patenty dostanú k používateľom. Je možné, že už začiatkom budúceho roka sa dozvieme o smerovaní smartfónov viac.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Recenzia Samsung Galaxy A6+ 2018: Stredná trieda s dobrými selfie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.