Očakávame, že budú aj cenovo dostupnejšie.

Spoločnosť Samsung údajne pracuje na ďalších dvoch skladateľných smartfónoch. Tieto informácie prichádzajú hneď potom, ako pred pár týždňami predstavila svoje prvé skladateľné zariadenia Galaxy Fold. Tentokrát zdroje naznačujú, že kórejská spoločnosť síce pracuje na ďalších dvoch zariadeniach, ale tentokrát by mali priniesť iný dizajn.

Smartfón Galaxy Fold prichádza s dizajnom podobným notebooku. Z týchto pripravovaných zariadení sa bude jedno skladať podobne, ako tiež nedávno predstavený Huawei Mate X. To znamená, že obrazovka sa bude prehýbať okolo zariadenia namiesto toho, aby sa sklopila dovnútra.

Samsung Galaxy Fold (naľavo), Huawei Mate X (napravo)

Druhý skladateľný smartfón bude podobný konceptu Motorola RAZR 2019. Bude dodávaný s vertikálne skladateľným displejom. Na zariadení bude umiestnený aj menší panel, ktorý sa bude nachádzať na vonkajšej strane. Samsung však môže tento koncept upraviť tak, že druhú obrazovku odstráni v závislosti od toho, ako zákazníci budú reagovať na tú, ktorá je umiestnená na Galaxy Fold.

Samsung plánuje predstaviť vertikálne skladateľný telefón niekedy na prelome rokov, pričom zariadenie skladateľné smerom von, sa predstaví o niečo neskôr.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Skladateľný smartfón Huawei Mate X: Takto funguje (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.