Takéto rozhodnutie by pre mnohých bolo sklamaním.

Tohtoročný rad Samsung Galaxy S23 bol po rokoch konečne celosvetovo vybavený jediným procesorom. Šlo o Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, upravený pre zariadenia Galaxy. Splnil sa tak sen mnohých používateľov, okrem iného aj nás v Európe, ktorým juhokórejský výrobca roky nanucoval slabší a energeticky náročnejší procesor Exynos z vlastnej dielne.

Hovorilo sa zároveň, že výhradné využitie Snapdragonov bude platiť aj pre budúcoročnú sériu Galaxy S24. To stále nie je vylúčené, ale podľa informácií portálu Pocket-lint.com Samsung vraj zvažuje, že v niektorých regiónoch Exynos do Galaxy S24 vráti. Malo by ísť o Exynos 2400, čo bude síce vylepšený čipset, ale ťažko povedať, či to bude stačiť na nový Snapdragon 8 Gen 3.

Pred niekoľkými týždňami sa objavili informácie, že pripravovaný Galaxy S23 FE, teda obľúbená fanúšikovská edícia, bude využívať tiež procesor od Samsungu, konkrétne Exynos 2200, ktorý bol použitý aj v rade Galaxy S22. Niektoré regióny (napríklad USA) však namiesto toho dostanú Snapdragon 8 Gen 1.

Do úvahy podľa citovaného zdroja prichádza aj možnosť, že Samsung by v telefónoch Galaxy S24 pre európske trhy ponechal procesory od Qualcommu a Exynos by použil len na niektorých menších trhoch. Viac sa snáď dozvieme v nasledujúcich mesiacoch, dovtedy si môžete prečítať, čo všetko sa o pripravovanom rade S24 hovorí.

Zdroj: Pocket-lint.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.