Spoločnosť to spravila štýlovo a predovšetkým aktuálne.

Iba pred pár dňami sa na verejnosť dostali prvé informácie o pripravovanej retro edícii skladačky Galaxy Z Flip5. Netrvalo to však dlho, a už je aj predstavená. Hoci v tom čase sa hovorilo, že telefón bude vydaný 1. novembra, tak Samsung sa poponáhľal a predstavil ho o niečo skôr. Model Galaxy Z Flip5 Retro okrem toho, že je skutočne štýlový, tak vzdáva hold ikonickému véčku SGH-E700. Práve tento model je zároveň prvým úspešným telefónom kórejskej spoločnosti, avšak tentokrát už poslúžil iba ako inšpirácia pre dizajn limitovanej edície moderného skladacieho véčka zo série Galaxy Z Flip.

Model SGH-E700 uzrel svetlo sveta pred 20 rokmi, čo znamená, že bol vydaný v roku 2003. Vyznačoval sa (v tom čase) moderným dizajnom, ktorý umocňovala vkusná kombinácia indigovo modrej a striebornej farby, ako aj ďalšie charakteristické prvky. Práve tie sa dostali aj do limitovanej edície skladačky Galaxy Z Flip5, ktorá sa bude predávať v Kórei a niekoľkých krajinách v Európe. Je to pritom dobrá správa, pretože už skôr sa hovorilo, že tento telefón bude dostupný iba v Kórei.

SGH-E700 bol zároveň prvým mobilným telefónom spoločnosti Samsung s integrovanou anténou, ktorého sa predalo viac ako 10 miliónov kusov. Predaje tohto telefónu boli úspešné až do takej miery, že zo Samsungu sa začal stávať popredný výrobca v odvetví mobilných telefónov, čo potvrdzuje do dnešných dní. 

Samsung Galaxy Z Flip5 RetroZdroj: Engadget
Samsung Galaxy Z Flip5 Retro

Práve tento úspech si chce kórejská spoločnosť pripomenúť limitovanou edíciou Galaxy Z Flip5 Retro edition, ktorá sa začne oficiálne predávať už 1. novembra v Kórei, Spojenom kráľovstve, Francúzsku, Nemecku, Španielsku a Austrálii na webovej stránke spoločnosti Samsung.

V balení telefónu sa budú nachádzať tri karty Flipsuit s logami z rôznych období histórie Samsungu, puzdro Flipsuit a zberateľská karta s vyrytým jedinečným sériovým číslom. Všetky ostatné parametre sú oproti štandardnej verzii Galaxy Z Flip5 bezo zmeny.

Samsung Galaxy Z Flip5 RetroZdroj: Engadget
Samsung Galaxy Z Flip5 Retro

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj :

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.