Nový displej bude možno už v Samsungu Galaxy Z Fold5.

Skladacie telefóny Samsungu môžu byť v budúcnosti ešte lepšie vďaka novému prototypu ohybného displeja a príslušného pántu. Na veľtrhu CES 2023 ho ukázala dcérska spoločnosť kórejského giganta Samsung Display. Informoval o tom portál TheVerge.com.

Prednosťou nového displeja, nazvaného „Flex In & Out“, je schopnosť otočiť ho, respektíve pretočiť až o 360 stupňov. Dá sa teda nielen zložiť ako knižka, ale aj otočiť smerom von. Druhou výhodou je nový typ pántu v tvare kvapky vody, ktorý má displej pri zložení menej namáhať.

Zdroj: Gadgets 360

Zároveň by mal vytvárať menší záhyb v mieste skladania než doteraz a redukovať medzeru v tvare klina medzi dvomi časťami zloženého displeja. V tomto smere doteraz Samsung trochu zaostával za konkurenčnými „skladačkami“.

Podobný prototyp displeja Flex In & Out Samsung prezentoval aj na jednom podujatí v Južnej Kórey v roku 2021, ale ten sa zohýnal hneď v dvoch miestach a vytváral tvar písmena S. Šlo však len o koncept, ktorý si zatiaľ nenašiel cestu do reálneho zariadenia.

Nový typ aktuálne prezentovaného displeja by sa mohol objaviť už v nasledujúcej generácii Galaxy Z Fold5, ktorej príchod sa očakáva niekedy v auguste 2023.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.