Na Slovensku by mohla byť dostupná v priebehu pár dní.

Pred pár dňami sme informovali, že spoločnosť Samsung pozastavil aktualizáciu na One UI 3.0 / Android 11 pre celú sériu Galaxy S10. Nová správa poteší používateľov týchto smartfónov, pretože kórejská spoločnosť znova nasadzuje tento najnovší softvér. Samsung neposkytol o vzniknutom probléme žiadne oficiálne vyhlásenie, takže môžeme len predpokladať, že všetky zistené problémy boli rýchlo vyriešené.

Nová verzia firmvéru pre Galaxy S10 má označenie G975FXXU9EUA4 a začala sa rozširovať vo Švajčiarsku. Pokiaľ sa vám nepodarilo vašu S10 aktualizovať na Android 11, teraz nastáva tá (dúfame) správna chvíľa.

Pôvodný článok 22.1.2021:

Aktualizácia bola dostupná niekoľko dní.

Všetky modely série tak začali byť už začiatkom januára postupne aktualizované na Android 11, vrátane nového používateľského rozhrania One UI 3.0. Spoločnosť však distribúciu aktualizácie náhle zastavila a pre zariadenia série Galaxy S10 už nie je k dispozícii.

Samsung stále nezverejnil dôvody pozastavenia aktualizácie, aj keď zjavne súvisia s niektorými chybami objavenými v kóde. Niektorí používatelia tvrdia, že aktualizácia priniesla niekoľko nepríjemných chýb, ako napríklad rozmazanie fotografií a prehrievanie zariadení aj počas bežného používania.

Je pritom možné, že existuje viac dôvodov, ktoré prinútili spoločnosť Samsung urobiť také drastické rozhodnutie. Zatiaľ nevieme, ako dlho potrvá, pokým bude aktualizácia znova dostupná.

Na tomto odkaze si môžete pozrieť očakávaný termín, kedy váš Samsung smartfón obdrží aktualizáciu na Android 11 / One UI 3.0.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21 vs. iPhone 12: Ktorý fotí lepšie? (FOTOTEST)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.