Testovanie prebieha na Galaxy Note10 a S10.

Google iba pred pár hodinami začal aktualizovať svoje Pixel smartfóny na najnovší Android 10. Teraz sa pravdepodobne majiteľom ostatných Android smartfónov tisne na jazyk otázka, kedy bude aktualizovaný ich smartfón na Android 10? Z minulosti vieme, že práve Samsung nepatril medzi najrýchlejšie aktualizujúcich výrobcov, teda aspoň čo sa hlavných aktualizácii systému týkalo. 

Zlepšenie sme však mohli už badať počas prechodu Samsung zariadení na Android 9 Pie, pričom tento rok by aktualizácie mali byť ešte rýchlejšie. Znakom toho, že Samsung to myslí vážne je, že už niektorí operátori obdržali podklady a pracujú na novej verzii OS pre Samsung smartfóny.

Aj keď stránky podpory nie sú vždy najpresnejšie na informácie, zdroje dokázali nezávisle potvrdiť, že spoločnosť Samsung skutočne pracuje na aktualizáciách. Uniknutú zostavu používateľského rozhrania sme mohli vidieť nedávno aj vo videu, ale zatiaľ neexistuje spôsob, ako potvrdiť jeho vierohodnosť.

Spoločnosť Samsung testovala približne 11 verzií systému Android 10 pre Galaxy S10 s čipsetmi Snapdragon a Exynos. Samsung má tiež testovaciu zostavu systému Android 10 pre Galaxy Note10, no zatiaľ iba pre modely s čipsetom Exynos. 

Najnovšia zostava pre Galaxy S10+ pre americký trh nesie označenie G975USQU2CSI5. Zostava pre Galaxy Note10+ s Exynosom má označenie N975FXXU1BSI5. Posledné 4 znaky týchto zostáv určujú aktualizácie systému Android. C a B znamená Android 10, písmeno S označuje rok zavedenia, teda 2019, písmeno I označuje september a číslo 5 označuje číslo zostavy.

Je veľmi pozitívne, že Samsung berie v posledných mesiacoch aktualizácie vážne. Aj keď zatiaľ nepoznáme presné dátumy uvoľnenia aktualizácií na Android 10 dúfame, že nebudeme na ne príliš dlho čakať a prvé Samusung zariadenia budú aktualizované ešte tento rok. 

Na konci októbra sa na Vývojárskej konferencii spoločnosti Samsung dozvieme o OneUI 2.0 a ďalších plánoch určite viac.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note10+: Telefón s dotykovým perom. Využijete ho?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.