Softvérová podpora končí pre vybrané smartfóny od spoločnosti Samsung.

Ukončenie softvérovej podpory pre smartfóny bezpochyby nie je príjemnou situáciou pre nikoho. Pri príchode nových telefónov na trh sa však musia výrobcovia rozlúčiť s podporou pre tie staršie, čo je aktuálne prípad aj niektorých modelov od Samsungu. Vybrané telefóny, ktoré boli v minulosti medzi používateľmi skutočne populárne, tak už nedostanú ďalšie aktualizácie.

Používatelia týchto smartfónov teda môžu rátať s tým, že v budúcnosti nezískajú ani bezpečnostné záplaty systému. Ak využívate niektorý z týchto telefónov, mali by ste zvážiť kúpu novšieho zariadenia.

O aktualizácie prichádzajú ako lacnejšie, tak drahšie modely

Jedným zo smartfónov, ktoré už nebudú získavať ďalšie aktualizácie systému, je model Samsung Galaxy Z Fold. Prvá generácia skladateľných smartfónov od Samsungu teda bude vydaná na milosť najnovším hrozbám, keďže nebude získavať ani bezpečnostné aktualizácie. V prípade prvej generácie „skladačiek“ od Samsungu ide o jediný drahší model, ktorý sa na zozname nachádza.

Zdroj: Touchit.sk

Ďalšie telefóny spadajú do nižšej cenovej kategórie. Konkrétne ide o telefóny Samsung Galaxy A20s, Galaxy A30s, Galaxy A50s a Galaxy A70s. Všetky tieto telefóny sú na trhu už štyri roky, nastal teda čas na to, aby o aktualizácie prišli. Ďalším zariadením, ktoré už aktualizácie nezíska, je tablet, konkrétne Galaxy Tab Active Pro.

Modely zo série Samsung Galaxy M získajú aktualizácie menej často

Frekvencia aktualizácií sa bude meniť v prípade dvojice telefónov zo série Galaxy M. Tieto modely doteraz získavali bezpečnostné záplaty vo frekvencii troch mesiacov, teda štyri aktualizácie ročne. Po novom však získajú len dve aktualizácie počas roka, teda každých 6 mesiacov. Ide o telefóny Samsung Galaxy M22 a Galaxy M52 5G.

Tieto dva smartfóny teda pochopiteľne nezískajú ani aktualizáciu na Android 14 v kombinácii s OneUI 6. Okrem menej častých aktualizácií teda táto dvojica telefónov nemusí rátať s tým, že ich poslednou veľkou verziou systému bude Android 13 spolu s nadstavbou OneUI 5.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.