Ďalšie aktualizácie pre modely Samsung Galaxy Note 10 a Galaxy Note 10+ neočakávame.

Ukončenie softvérovej podpory nikdy nie je príjemnou situáciou pre majiteľov dotknutých smartfónov. Aktualizačná politika spoločností ale nepustí a aj tie najpopulárnejšie a najpredávanejšie smartfóny musia raz o pravidelné aktualizácie prísť. Najnovšie je to prípad modelov Samsung Galaxy Note 10 a Galaxy Note 10+, ktoré podľa portálu sammobile.com už ďalšie aktualizácie nezískajú. Majitelia týchto telefónov by sa tak mali mať na pozore.

Samsung Galaxy Note 10 a Note 10+ nezískajú aktualizácie

Modely s označením Samsung Galaxy Note 10 a Galaxy Note 10+ sa na trhu prvý raz objavili ešte v roku 2019. Ich verziou operačného systému pri predstavení bol systém Android 9, ktorý sa však niekoľkokrát aktualizoval na novšiu väčšiu verziu. Aj vďaka tomu jeho majitelia môžu dnes využívať telefóny so systémom Android 12, ktoré ale stále získavali aktualizácie každé tri mesiace.

Zdroj: TOUCHIT.SK

Koniec softvérvej podpory však zasiahol aj tieto dva telefóny, ktoré sa na trhu ešte stále v mnohých prípadoch využívajú. Používatelia týchto telefónov už teda naďalej nezískajú ani bezpečnostné záplaty, aby ochránili bezpečnosť seba aj svojho telefónu. Samsung si naopak uvoľňuje priestor pre aktualizácie ďalších, teda novších smartfónov.

Je čas na kúpu nového telefónu?

Pre mnohých používateľov je ukončenie podpory prvým krokom k tomu, aby si kúpili nový model. Nakoľko ale už tieto modely nezískajú žiadne ďalšie bezpečnostné aktualizácie, ktoré sa sústreďujú na ochranu pred najnovšími hrozbami, majitelia týchto smartfónov by mali zvážiť kúpu niečoho novšieho.

Ukončenie softvérovej podpory sa ale zatiaľ netýka modelu Samsung Galaxy Note 10 Lite, ktorý sa na trhu objavil o pár mesiacov neskôr. Tento smartfón bude aj naďalej získavať bezpečnostné aktualizácie každé tri mesiace.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.