Zaujať chce pomerom cena/výbava.

Samsung začal na Slovensku predávať nový robotický vysávač PowerBot. Jeho modelové označenie je Samsung PowerBot VR05R5050WK a ide o zariadenie typu 2 v 1 – okrem vysávania dokáže aj mopovať.

Samsung PowerBot VR05R5050WK sa predáva za 399 eur. V tejto cene chce osloviť bežných používateľov, ktorí zvažujú kúpu robotického vysávača. Zariadenie dosahuje výkon až 5 W, na jedno nabitie dokáže fungovať až 150 minút.

Samsung VR05R5050WK

Samsung VR05R5050WK

S dvoma oddelenými nádobami

PowerBot má okrúhle telo s dvojicou predných metličiek a hlavnou rotačnou čistiacou kefou. Vo výbave má tiež dve oddelené nádoby. Jedna je určená pre prachové a hrubé nečistoty, druhá pre vodu. Tak je zabezpečené, že nádoby nemusíte meniť počas procesu upratovania.

Umývanie podlahy zabezpečuje mikrovláknová handrička, do ktorej sa elektronicky dávkuje voda, čím sa eliminovalo jej samovoľné kvapkanie zo zásobníka. Tento proces zabezpečuje vodná nádržka s elektronickým čerpadlom, ktoré keď zistí, že je vložená mikrovláknová handrička, automaticky zapne funkciu umývania a upraví množstvo vody na mope.

PowerBot VR05R5050WK je vysoký 85 mm, čo je o trochu menej v porovnaní s konkurenciou. Vie pracovať až v štyroch rôznych čistiacich režimoch a je možné ho naprogramovať na konkrétny čas, napríklad, keď nie ste práve doma. Takisto obsahuje množstvo senzorov, ktoré bránia stretu s prekážkami či pádu zo schodov.

Samsung VR05R5050WK

Samsung VR05R5050WK a jeho nádoba na odpad

Ovládanie aj cez aplikáciu

Robotický vysávač umožňuje ovládanie cez diaľkový ovládač alebo cez Wi-Fi pomocou aplikácie. Pomocou nej si môžete nastaviť viacnásobné plány čistenia a nastaviť sací výkon. Rovnako môžete ovládať aj funkciu umývania podlahy, pri ktorej je okrem jej spustenia a vypnutia možné zmeniť aj rýchlosť prietoku vody (nízka / stredná / maximálna).

Súčasťou balenia sú dva kusy mopov a dva kusy filtrov. Mop aj filter je možné jednoducho čistiť a opakovane používať. V prípade mopovania stačí nádobu naplniť vodou, kvôli čerpadlu sa neodporúča použitie saponátu alebo iného prídavku.

PowerBot VR05R5050WK môže fungovať v režime vysávania alebo režime vysávania a súbežného mopovania. Samostatné mopovanie bez vysávania nie je možné použiť. Zapnutie/vypnutie funkcie mopovania určujete pripevnením mikrovláknovej handričky k vysávaču.

Samsung VR05R5050WK

Samsung VR05R5050WK je možné ovládať pomocou mobilnej aplikácie

Zdroj: TS Samsung, vlastné

Prečítajte si aj:

Testovali sme vysávače s novým systémom vysávania. Poradia si aj s mikroskopickým prachom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit