Kórejská spoločnosť má v portfóliu už niekoľko skladateľných smartfónov.

Najnovšie prešiel certifikáciou WiFi Alliance model s označením SM-F415F/DS. Záznam však bližšie neodhaľuje žiadne detaily o tomto skladateľom zariadení, ktoré by mohol Samsung už čoskoro predstaviť. Modelové číslo pritom potvrdzuje, že ide o skladateľný smartfón.

Samsung Galaxy Fold lite

Zdroj: GSMArena

Prvá generácia Galaxy Fold má označenie SM-F900 a napríklad aj Galaxy Z Flip je označený SM-F700. Z tohto dôvodu vieme, že skladateľné zariadenia od Samsungu začínajú s označením SM-Fxxx. Novo certifikovaný model SM-F415F/DS sa aj preto považuje za lacnejšiu verziu Galaxy Fold, pretože spadá do série F400. 

Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že smartfón by mohol niesť označenie Galaxy Fold Lite, pričom “súčasťou balenia” by mala byť oproti klasickému Galaxy Fold aj podstatne lepšia cena. Aj napriek “nízkej cene” bude stále potrebné počítať, že za skladateľnú novinku záujemcovia zaplatia približne 1000 eur. Na druhej strane je to podstatne menej ako 2000 eur za pôvodný Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold

WiFi Alliance naznačuje, že uvedené zariadenie nebude podporovať Wi-Fi 6. Podľa predchádzajúcich správ príde táto lacnejšia verzia skladateľného telefónu od Samsungu s podporou dvoch SIM kariet. Očakávajú sa aj dve pamäťové verzie (64 GB a 128 GB) v troch farebných vyhotoveniach.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako upraviť používateľské prostredie smartfónu na nepoznanie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.