Ak sa tak stane, bude to veľká vec.

Samsung dlhodobo odmietal vyrábať OLED televízory a konkuroval im vlastnou technológiou QLED. V roku 2022 sa to však možnože zmení, pokiaľ je informácia portálu MTN pravdivá. Podľa dostupných informácií vraj Samsung a LG uzavreli dohodu, na základe ktorej kúpi Samsung až 1 milión OLED panelov v druhej polovici roka 2021 a až 4 milióny panelov v roku 2022.

Samsung by tak mal okrem svojich prémiových QLED televízorov začať vyrábať aj OLED televízory, ktoré budú takisto určené pre prémiový segment. LG patrí medzi najväčších výrobcov OLED panelov pre televízory a využíva ich vo vlastných zariadeniach a dodáva ich aj ďalším výrobcom OLED televízorov.

Je zaujímavé, že hoci Samsung patrí medzi najväčších výrobcov OLED panelov pre smartfóny, využitiu tejto technológie v televízoroch sa zatiaľ bránil. Prvý Samsung OLED televízor tak môže spôsobiť pomerne výrazné zemetrasenie na trhu s televízormi.

Podľa portálu Yonhap by však dávalo takéto rozhodnutie zmysel. LG a Samsung aktuálne čelia čoraz väčšej konkurencii v segmente LCD televízorov. Najväčšími výrobcami LCD panelov sú totiž čínske spoločnosti BOE, CSOT a HKC. LG Display sa preto snaží posilniť svoje postavenie na trhu s OLED panelmi.

Samsung vyvíja hybridnú QD-OLED technológiu a prvý televízor, ktorý ju bude využívať, by sa mal dostať na trh v Q4 2021. Je však možné, že sa objavili určité problémy v rámci produkcie a tak Samsung bude aspoň spočiatku využíva OLED panely od LG. Uvidíme, ako sa to celé nakoniec vyvinie.

Zdroj: MTN, Yonhap, Engadget

Prečítajte si aj:

Super kvalita za rozumnú cenu: televízor Samsung Q80T. Detailný pohľad + spojenie so soundbarom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit