Výrobca to oficiálne potvrdil, detaily neprezradil.

Samsung je najväčší výrobca čipov na svete a podľa portálu TechCrunch teraz vyvíja ASIC čipy, ktoré sú špeciálne zamerané na ťažbu Bitcoinov a ďalších kryptomien. Samsung to oficiálne potvrdil, detaily však neprezradil.

Ešte pred oficiálnym potvrdením Samsungu sa objavili informácie z Kórei, ktoré tvrdili, že výrobca čipov spolupracuje s nemenovaným čínskym distribútorom. Samsung už dnes vyrába vysokokapacitné pamäťové čipy pre grafické karty a tie sa v posledných mesiacoch pravdepodobne používajú viac na ťaženie kryptomien ako na hranie. Faktom je, že kvôli kryptomenám je v obchodoch nedostatok grafických kariet a ich cena sa výrazne zvýšila. NVIDIA na situáciu zareagovala tak, že obchodom prikázala, aby grafické karty predávali iba hráčom.

V segmente ASIC čipov sú aktuálne najviac aktívne čínske spoločnosti Bitmain a Canaan Creative, ktoré spolupracujú s taiwanským gigantom TSMC. Samsung má jednoznačne potenciál na to, aby sa stal jeho veľkým konkurentom. Situáciu budeme ďalej sledovať.

Prečítajte si aj:

Najväčším výrobcom čipov na svete už nie je Intel, korunu pre víťaza preberá Samsung

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit