Majitelia dvoch starších línií smartfónov od kórejského výrobcu sa čoskoro dočkajú nového softvéru.

Samsung začal aktualizovať svoje modelové rady Galaxy S21, Galaxy S20 a Note20 na najnovší Android 13, doplnený o používateľské rozhranie OneUI 5.0. Informoval o tom portál Sammobile.com.

Juhokórejský výrobca tak po aktualizácii svojich najnovších topmodelov z radu S22 začal rýchlo inovovať aj minuloročné a predvlaňajšie smartfóny. Zároveň sa mu tak darí plniť časový plán, ktorý avizoval v septembri.

Táto aktualizácia sa týka európskych modelov Galaxy S21, Galaxy S21 Plus a Galaxy S21 Ultra. V najbližších týždňoch by mali pribudnúť ďalšie regióny. V prípade predchádzajúceho modelového radu ide o smartfóny Galaxy S20, Galaxy 20 Plus a Galaxy S20 Ultra. Modely so 4G konektivitou dostávajú zostavu aktualizácie označenú G98xFXXUFGVJE, zatiaľ čo ich 5G verzie aktualizáciu G988BXXUFGVJE, spolu s októbrovou bezpečnostnou záplatou.

Rovnako už beží aj aktualizácia dvojice posledných telefónov Galaxy Note, teda Note20 a Note20 Ultra. Niektorí používatelia vo Švajčiarsku hlásia, že aktualizácia má číslo zostavenia N98xBXXU5GVJE a prináša aj októbrovú bezpečnostnú záplatu.

Na Galaxy Note 20 Ultra, ktorý máme v redakcii, zatiaľ nová verzia softvéru nedorazila, hoci sme ju skúsili vyhľadať aj manuálne. Nie je to však prekvapenie, výrobcovia zvyknú aktualizácie pre jednotlivých používateľov sprístupňovať postupne.

Zdroje: Sammobile.com (1), (2), (3), ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.