Ten sa bude v rámci mobilnej divízie venovať čipovým sadám.

Pomerne dávno sme mohli počuť, že Samsung v roku 2023 nevybaví vlajkové telefóny Galaxy S23 vlastnou čipovou sadou Exynos. To rozprúdilo diskusiu, ktorú ukončila až spoločnosť Qualcomm, ktorá tieto fámy potvrdila. Je teda jasné, že všetky telefóny série Galaxy S23 dostanú na celom svete najnovšiu vlajkovú  čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2.  

Vieme aj, že nezostalo iba pri slovách, a postupne dostávame aj skutočné dôkazy o exkluzívnej prítomnosti sady Snapdragon 8 Gen 2 naprieč pripravovanou sériou Galaxy S23,ktorá zahŕňa modely Galaxy S23, Galaxy S23+ a Galaxy S23 Ultra. Aj napriek tejto stratégii sa zdá, že Samsung sa ešte nevzdal plánov na výrobu vlastných čipsetov.

Galaxy S23 Ultra leakZdroj: Smartprix.com
Galaxy S23 Ultra

Pripomeňme si, že Samsung svoje čipy Exynos vyrábal v divízii Samsung System LSI, ktorá nepodliehala mobilnej divízii. Nová správa do celej problematiky prináša celkom nový rozmer, pretože Samsung teraz vytvára nový tím pre vývoj čipsetov v rámci mobilnej divízie. Pozoruhodné je aj to, že na čele tímu bude stáť bývalý pracovník Qualcommu Choi Won-joon, ktorý do Samsungu prišiel v roku 2016. Teraz zastáva funkciu výkonného viceprezidenta.

Nie je žiadnym tajomstvom, že čipové sady sú veľmi zložité komponenty. Aj preto sa Samsung nikam neponáhľa. Očakáva sa, že spoločnosť svoj prvý vlastný čipset predstaví v roku 2025 spolu si sériou Galaxy S. To znamená, že najbližšie dva roky sa Samsung bude musieť spoliehať na Qualcomm, prípadne iného dodávateľa čipových sád.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.