A nechýbal ani tyčový vysávač.

Samsung na veľtrhu IFA 2017 predstavil veľké množstvo noviniek. Fitness hodinkám Gear Sport a fitness náramku Gear Fit2 Pro sme sa venovali v samostatnom článku. Okrem týchto produktov však Samsung ukázal technológie, ktoré môžu zmeniť vašu domácnosť.

The Frame je televízor ako obraz

Z určitého hľadiska revolučnou novinkou sú inteligentné televízory z kategórie The Frame. Tie kladú mimoriadny dôraz na dizajn a v šetriacom režime pripomínajú skutočný obraz. Vďaka tomu je tento displej ideálnym doplnkom do obývačky alebo inej veľkej miestnosti v domácnosti.

The Frame bol doteraz dostupný v rozmeroch 55 a 65 palcov, na IFE sme videli novinku, 43-palcový model. Samsung tiež oznámil plán získať približne 1000 umeleckých diel, ktoré budú čoskoro dostupné pre digitálny rám The Frame.

The Frame

Nový QLED TV

Samsung opätovne prisľúbil, že chce podporovať technológiu QLED a na IFE predstavil nový model Samsung Q8F, ktorý je plochou verziou zakriveného televízora Q8C. Novinka bude na európsky trh uvedená vo verziách s uhlopriečkou 55 a 65 palcov.

Samsung Q8F

Monitor, aký ste doteraz nevideli

Naživo sme si mohli pozrieť aj nedávno predstavený najväčší herný monitor na svete s technológiou QLED. Samsung CHG90 ponúka 49-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 3840 × 1080, podporu HDR, odozvu 1 ms a pomer strán 32:9. Hráčov určite poteší obnovovacia frekvencia 144 Hz.

Samsung CHG90

Ultrarýchla práčka

Nová práčka spoločnosti Samsung s technológiu QuickDrive umožňuje skrátiť dobu prania na polovicu pri znížení spotreby energie až o 20 %. Práčka je vybavená špeciálnym bubnom Q-Drum, ktorý sa skladá z hlavného veľkého bubnu a nezávisle rotujúcej dosky umiestnenej na zadnej strane.

Na rozdiel od bežných práčok, ktoré počas pracieho cyklu bielizňou opakovane otáčajú nahor a dole, pohybuje systém QuickDrive bielizeň v bubne v smere zhora dole, ale pridáva k pohybu ešte ďalší rozmer. Doska nachádzajúca sa na zadnej strane bubna pohybuje bielizňou navyše v smere dopredu a dozadu, čím zvyšuje dynamiku pohybu a na bielizeň tak pôsobia dve sily, ktoré umožňujú špinu odstrániť v priebehu intenzívneho pracieho cyklu.

Samsung práčka s technológiou QuickDrive

150 W tyčový vysávač

Nový bezkáblový vysávač Samsung POWERstick PRO sa vyznačuje sacou silou 150 wattov a jeho batérie vydržia na jedno nabitie vysávať až 40 minút – dvakrát tak dlho než klasické batérie. Vysávač zaujme pružnou rukoväťou Flex Handle, ktorá sa dokáže ohnúť až do 50 stupňov, čo umožňuje jednoduchšie upratať ťažko prístupné miesta napríklad pod nábytkom.

Samsung POWERstick PRO

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Samsung ukazuje nové nositeľné zariadenia, ale aj televízory, práčky a vysávače na výstave IFA 2017

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit