Tomu zodpovedajúce predaje sa očakávajú už v roku 2025.

Kórejská spoločnosť iba pred pár dňami predstavila svoje skladacie novinky, pričom už teraz sa začínajú objavovať prvé úvahy, ktoré nám odkrývajú aj ich nie tak vzdialenú budúcnosť. Samsung si totiž myslí, že už o tri roky budú skladacie telefóny série Galaxy Z populárnejšie, ako modely série Galaxy S.

Nie je tajomstvom, že práve telefóny série Galaxy Z najlepšie definujú trh so skladacími zariadeniami. Aktuálna 4. generácia je toho jasným dôkazom, hoci zakrátko po jej uvedení sa na trhu objavila aj dôstojná konkurencia v podobe modelov Xiaomi MIX Fold 2 a Motorola Razr 2022.

Skladacie telefóny ponúkajú nové možnosti, ktoré pri klasických smartfónoch nenájdeme. To môže byť pre veľa používateľov veľmi atraktívne. Za tieto výhody skladacie telefóny vďačia svojej konštrukcii a predovšetkým veľkej zobrazovacej ploche displejov.

Z Fild4 a Z Fold4Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Displeje na Galaxy Z Flip4 (vľavo) a Z Fold4 (vpravo) majú teraz lepší pomer strán

Podľa šéfa mobilnej divízie spoločnosti Samsung Electronics Roh Tae-moona „do roku 2025 budú skladacie zariadenia tvoriť viac ako 50 % celkových dodávok prémiových smartfónov spoločnosti Samsung„. To znamená, spoločnosť je už teraz presvedčená, že skladacie zariadenia budú úspešné a do roku 2025 sa stanú novým štandardom pre smartfóny.

Ak sa však majú skladacie telefóny niekedy stať novým štandardom, v tomto segmente musí pôsobiť oveľa viac výrobcov. Naznačovať v súčasnosti, že skladacie zariadenia sa stanú priemyselným štandardom, znamená naznačovať, že tým štandardom sa stane Samsung. 

K tejto téme by sa pritom mali vyjadriť aj ďalší veľkí výrobcovia, pretože stanoviť nový štandard bez ich účasti nebude jednoducho ani možné.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.