Okrem nového iPhonu by mali prísť aj nové hodinky, tablety či počítače. 

Spoločnosť Apple chystá na septembrovú konferenciu na ktorej každoročne predstavuje nové iPhony viacero zariadení. Po tri a pol roku by sa tak mal dočkať obnovy aj Mac Mini, no nebude chýbať ani aktualizovaný iMac či MacBook. O viacerých z týchto zariadení sme písali už samostatné články a teraz prinášame prehľad všetkého, čo spoločnosť chystá. 

iPhone – očakáva sa príchod až troch iPhonov. Dvojica drahších prinesie OLED displeje s veľkosťou 5,8 a 6,5-palca. Používatelia by sa mali dočkať aj lacnejšieho 6,1-palcového iPhonu, ktorý však prinesie LCD displej. Všetky tri iPhony by mali byť už vybavené Face ID namiesto Touch ID a ich vzhľad by mal byť podobný iPhonu X. Hovorí sa aj o tom, že by mohol prísť aj iPhone s podporou dual-SIM, no zatiaľ nie sú k tomu takmer žiadne informácie.

iPad Pro – tento rok by sme sa mali dočkať aj iPadov s Face ID. Dvojica 11 a 12,9-palcových iPadov by tak mala prísť s tenšími rámikmi a výrazne krajším dizajnom.

Mac Mini – po tri a pol roku by sa mal aktualizácie dočkať aj Mac Mini. Ten by mal dostať vylepšenú konštrukciu obalu, no najmä priniesť novšie procesory, keďže tie staré už nikomu nepostačujú. 

MacBook a MacBook Pro – v MacBookoch sa vo všeobecnosti očakáva len vylepšenie procesora. Prísť by však mal jeden lacnejší MacBook s cenou pod 1000 dolárov. Posledné informácie o tomto MacBooku hovoria, že z názvu vypustí označenie Air a prinesie 12-palcový displej.

iMac – podobne ako u MacBookov sa očakáva len zväčšenie výkonu v podobe nových procesorov.

Apple Watch – štvrtá generácia hodiniek by mala priniesť opäť vylepšenie merania tepu. Najviac očakávanou novinkou je však zväčšenie displeja, ktorý by mal narásť až o 15%, bez zmeny veľkosti hodiniek.

Žiadne z vyššie spomenutých informácií zatiaľ nie sú stopercentné. Viaceré úniky z prostredia výroby však mnohým z tých informácií nasvedčujú. 

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

iOS 12 a macOS Mojave sú teraz k dispozícii pre všetkých. Zatiaľ v beta verzii