Huawei mal zapracovať na výkone smartfónov, čipset použitý v sérii Mate 70 má dosiahnuť vysoké skóre v benchmarkových testoch.

Značka Huawei je v poslednej dobe na výslní. Len nedávno predstavila sériu Huawei Pura 70, ktorá si po dlhých rokoch prešla rebrandingom a s veľkou slávou prišla aj na globálny trh. Globálne sa majú predávať až tri modely z celej série štyroch telefónov, pričom všetky z nich sa sústreďujú na výkon, a tiež fotoaparáty. Medzi úspechy značky však patrí aj jej skvelé umiestnenie medzi výrobcami tabletov. Je teda vidno, že po horších časoch sa jej opäť darí nielen na poli smartfónov.

Po sérii Pura 70 sa však na trh chystá aj ďalšia séria telefónov, tentokrát pod názvom Mate 70. Pripravovaná séria má byť podľa leakerov skutočne výkonná. Čipset, ktorý bude modely poháňať, má totiž v benchmarkovej platforme získať oveľa vyššie skóre ako Kirin 9000s.

Nový čipset Kirin pre sériu Mate 70 prevalcuje konkurenciu

Nie je žiadnym prekvapením, že aj v modelovom rade Mate 70 použije Huawei svoj vlastný čip Kirin. Jeho názov zatiaľ nie je známy, no podľa leakera s prezývkou DirectorShiGuan zo siete Weibo pôjde o skutočne výkonný čipset. Nový Kirin má totiž v zatiaľ neznámej benchmarkovej platforme prekonať 1,1 milióna bodov, čo je oveľa vyššie skóre v porovnaní s čipsetom, ktorý poháňal predchádzajúcu generáciu telefónov. Modelový rad Huawei Mate 60 totiž ponúkol čipset Kirin 9000s, ktorý v modeli Mate 60 Pro dosiahol skóre 700 000 bodov v teste AnTuTu. Očakáva sa, že uvedené skóre pre nový Kirin sa tiež týka testov AnTuTu.

Huawei Mate 60 Pro+Zdroj: Huawei
Huawei Mate 60 Pro+

Séria Huawei Mate 60 z minulého roka bola skutočným bestsellerom na čínskom trhu. Celkovo sa tak predalo 1,6 milióna zariadení počas prvých šiestich týždňov predaja smartfónov z tejto série a nový čipset znamenal novú podobu značky Huawei. Podporoval totiž 5G, čo bolo veľkou novinkou po období sankcií u značky Huawei. Najpredávanejším modelom série bol Mate 60 Pro, o ktorý bol veľký záujem.

Modelový rad Huawei Mate 70 by mal nadviazať na úspech série Mate 60. Celkovo by sa v sérii mali nachádzať tri modely v podobe základného Mate 70, Mate 70 Pro a Mate 70 Pro+. V súčasnosti nie sú dostupné informácie o výbave zariadení, ani o ich dostupnosti. Možné teda stále je, že si výrobca nechá tieto modely len v rámci Číny, čo by však bola skutočne škoda. Takéto výkonné modely by sme totiž určite radi videli aj na iných trhoch a sledovali úspech spoločnosti aj po sankciách zo strany USA.

Zdroj: xiaomiui.net, Weibo

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.