Modelový rad iPhone 16 bude mať zrejme nakoniec nový dizajn.

O tom, že sa základný iPhone 16 odlíši od modelu Pro, sme už počuli viackrát. Leakeri sa sústreďujú na novú generáciu iPhonov čoraz viac a prinášajú nám rôzne rendery a snímky. Najnovšie však nové snímky modelov zo série iPhone 16 priniesol leaker Sonny Dickson a objasnil tak, aké zmeny nás v novej generácii telefónov od Applu budú čakať. Okrem nového dizajnu sa totiž dočkáme aj zmeny veľkostí displejov a niektoré modely sa mierne zväčšia.

Toto tvrdenie leakera je ďalším dôkazom, že Apple vsadí na dva rôzne dizajny a modelový rad iPhone 16 sa bude výrazne odlišovať od predchádzajúcej série. A ak sa vám zdali displeje série iPhone 15 malé, tak v tohtoročnej sérii iPhonov si model určite vyberiete.

iPhone 16 s novým dizajnom potvrdzuje ďalší únik

Podľa tvrdenia leakera s menom Sonny Dickson nebudú žiadne dva iPhony rovnako veľké. Najmenším modelom by mal byť základný iPhone 16, ktorý vsadí na rovnaký 6,1″ displej ako minuloročný iPhone 15. Druhým najmenším smartfónom bude iPhone 16 Pro so 6,3″ displejom, ktorý teda mierne narastie v porovnaní s minulou generáciou. Medzi väčšie modely sa budú rátať iPhone 16 Plus so 6,7″ displejom a iPhone 16 Pro Max so 6,9″ displejom.

Najväčší iPhone v podobe 16 Pro Max bude už skutočne veľkým zariadením. Apple síce zapracoval na tom, aby boli rámčeky okolo displeja čo najmenšie a nezaberali tak plochu zariadenia navyše. Ani toto však zrejme nezabráni modelu iPhone 16 Pro Max, aby bol o niečo väčší ako jeho predchodca.

Dočkať sa máme aj nového dizajnu základného iPhonu spolu s modelom Pro. Obe verzie ponúknu dva snímače fotoaparátu a veľký štvorcový ostrovček na fotoaparáty by bol pri nich zbytočný. Aj preto zrejme Apple využije nový dizajn fotoaparátu, ktorý tak oživí celú sériu. Modely by navyše mohli prísť v nových atraktívnych farbách, čo by rovnako zatraktívnilo celú sériu iPhone 16.

Zdroj: androidauthority.com, X (@SonnyDickson)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.