AI Studio a Live Photo prichádzajú konečne do série OPPO Reno12.

Séria OPPO Reno12 bola predstavená v júni na Ibize, pričom počas tohto predstavenia boli odhalené dva modely. Neskôr sa k základnému a Pro modelu pridal aj OPPO Reno12 FS ako tretí zástupca série, pričom tento modelový rad práve získal dve nové funkcie spojené s umelou inteligenciou. Nie je pritom ničím neznámym, že práve séria Reno12 je prvou sériou smartfónov značky OPPO, ktorá ponúka funkcie umelej inteligencie aj na globálnom trhu.

Obe funkcie umelej inteligencie sa pritom týkajú fotografie, keďže aj mobilná fotografia je dôležitou súčasťou smartfónov tejto série. Jedna z funkcií sa nazýva AI Studio a dokáže premeniť štandardné snímky na skutočné majstrovské diela vytvorené umelou inteligenciou. Druhá funkcia sa nazýva Live Photo a slúži na vytvorenie tej najlepšej snímky, akú môže telefón zachytiť.

Funkcie OPPO AI Studio aj Live Photo už prichádzajú

Séria OPPO Reno12 už pri predstavení disponovala niekoľkými AI funkciami, čo sme si overili aj v rámci nášho redakčného testu modelu Reno12 Pro 5G. V tom čase nám však bolo povedané, že všetky AI funkcie ešte nie sú dostupné a prídu do smartfónov v neskorších mesiacoch. Ten čas konečne nastal a funkcia AI Studio prichádza do série Reno12 od OPPO. Táto funkcia pritom slúži na generovanie kvázi umeleckých snímok, ktoré upraví umelá inteligencia do určitého štýlu. Upraviť tak môžete napríklad vaše portréty a vytvoriť z nich AI diela.

OPPO AI StudioZdroj: TOUCHIT
OPPO AI Studio

Túto funkciu sme si vyskúšali aj my v telefóne Reno12 Pro 5G v čase testovania telefónu, avšak v tom čase ešte nebola dostupná v bežných telefónoch. Rovnako však bola ešte nedoladená a časť aplikácie s touto funkciou nebola preložená do angličtiny, no bola v čínštine. Aktuálne by ale aplikácia mala byť plne pripravená na bežné používanie.

S AI Studio prichádza aj funkcia s názvom Live Photo, ktorá slúži na zachytenie toho najlepšieho momentu. V praxi to bude vyzerať tak, že po zachytení snímky bude vytvorené krátke video, tzv. živá snímka. Z tohto obrazu sa následne vytvorí tá najlepšia snímka, ktorú telefón automaticky vyhodnotí.

Zdroj: andro4all.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.