Model POCO F6 Pro bude identický s už známym Redmi K70.

Xiaomi tento rok predstavuje telefóny ako na bežiacom páse. Začiatok roka tak úspešne odštartovalo novými modelmi s označením POCO X6 (Pro) a POCO M6 Pro, po ktorých nasledovala séria Redmi Note 13. Tá pozostávala z až piatich telefónov, ktoré cielia na menej náročného aj náročnejšieho zákazníka. Vo februári sa zasa ukázali vlajkové lode v podobe Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Ultra, no ani tu výrobca nekončí. Pripravuje sa už ďalšia vlna nových telefónov, ktoré budú spadať pod sériu POCO F.

Ako je už zvykom, modely z tejto série vychádzajú z už existujúcich telefónov značky Redmi. Rovnako to bude aj tento rok, čo potvrdil aj posledný únik informácií. POCO F6 Pro tak bude identický s Redmi K70, predstaveným už v novembri 2023 na čínskom trhu.

POCO F6 Pro odhalil svoju výbavu

Aj keď modely zo série POCO F6 nie sú ešte predstavené, už teraz máme takmer kompletné informácie o ich výbave. Pozornosť sa uberá najmä smerom modelu POCO F6 Pro, ku ktorému výrobca zverejnil oficiálnu ROM HyperOS. Odhalil tak kódové označenie ROM, ktoré je identické s modelom Redmi K70. Vďaka tomu sa tak dozvedáme, že špecifikácie oboch modelov budú identické.

POCO F5 ProZdroj: TOUCHIT
POCO F5 Pro

Kódové označenie ROM je OS1.0.2.0.UNKMIXM. Ide o globálnu verziu systému, ktorá patrí práve POCO F6 Pro. Xiaomi nám takýmto spôsobom potvrdilo všetky jeho špecifikácie v zložení čipsetu Snapdragon 8 Gen 2, RAM s veľkosťou do 16 GB a 120 Hz OLED displej s veľkosťou uhlopriečky 6,67″. Hlavný fotoaparát je OmniVision s 50 Mpx a OIS, ktorý dopĺňa 8 Mpx a 2 Mpx snímač.

POCO F6 Pro ponúkne aj 120 W nabíjanie pre 5000 mAh batériu. Zmeny v porovnaní s minuloročným POCO F5 Pro nebudú výrazné, no napriek tomu pôjde o skvelý telefón za dostupnú cenu.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.