Séria Redmi Note 14 sa v únikoch objavuje už nejaký ten čas.

Doplnené 23. 9.: Dátum predstavenia je oficiálne zverejnený a pôjde o 26. september o 13.00 nášho času. Xiaomi si teda nakoniec pre predstavenie modelov zo série Redmi Note 14 pre Čínu vybralo rovnaký dátum ako pre globálne predstavenie série Xiaomi 14T.

V rámci špekulácií a tiež certifikácií sme tak mali možnosť pozrieť sa na prvé špecifikácie trojice smartfónov, ktorá bude odprezentovaná už čoskoro. Rovnako tiež vieme, že práve táto séria smartfónov má tento rok vsadiť na nový dizajn s výraznejším fotoaparátom umiestneným v štvorcovom zaoblenom ostrovčeku v strede zadnej strany smartfónu. Okrem únikov však Xiaomi už postupne prichádza aj s oficiálnymi informáciami, ktoré sa spájajú s predstavením.

Na sociálnej sieti Weibo sa tak objavil aj plagát s pozvánkou na predstavenie. Konkrétny dátum zatiaľ na pozvánke výrobca neuviedol, avšak aj napriek tomu sa na nej odhaľuje viac informácií, ako by sme čakali. Vyobrazené sú na nej hneď dva smartfóny pričom očakávame, že jedným z nich je základný Redmi Note 14 a druhým Note 14 Pro, prípadne Note 14 Pro+. Práve tieto tri smartfóny pritom budú v rámci predstavenia odhalené.

Redmi Note 14 séria v pozvánke na predstavenieZdroj: xiaomiadictos.com
Redmi Note 14 séria v pozvánke na predstavenie

Plagát teda odhaľuje hneď dva dizajny smartfónov, na ktorom je v prvom prípade fotoaparát vystupujúci celkovo, nie len objektívy. V druhom prípade vystupujú len objektívy namiesto toho, aby vystúpil celý fotoaparát pod sklom. Modely sú na snímke zahalené vo vode, pričom toto by mohlo znamenať, že pôjde o telefóny s krytím IP voči vode a prachu.

V rámci pozvánky sa objavuje aj nápis, ktorý odkazuje na predstavenie už v priebehu budúceho týždňa. Ako sme už uviedli, konkrétny dátum zatiaľ nepoznáme. Predstavenie série Redmi Note 14 by však malo prebehnúť niekedy v týždni od 23. do 27. septembra. Z tohto týždňa však môžeme vylúčiť aj dátum 26. september, kedy budú predstavené modely zo série Xiaomi 14T na globálnom trhu. Je teda vysoko nepravdepodobné, že by sa Xiaomi rozhodlo pre predstavenie dvoch sérií smartfónov pre dva trhy počas jedného dňa.

Bližšie informácie o smartfónoch sa však dozvieme už čoskoro, keď výrobca zverejní aj oficiálny dátum predstavenia. Pravdepodobne sa pritom udalosť bude dať sledovať aj naživo online, avšak bude prebiehať v čínštine. Globálne predstavenie modelov zo série Redmi Note 14 prebehne začiatkom budúceho roka.

Zdroj: xiaomiadictos.com (1, 2)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.