Ďalší rad juhokórejského výrobcu dostáva aktualizáciu softvéru.

Samsung postupne aktualizuje svoje telefóny najnovšou verziou operačného systému, ktorá reaguje na potenciálne diery a chyby, zistené v poslednom období. Len nedávno sa aktualizácie dočkal tohtoročný rad Galaxy S23 a teraz sa nový softvér šíri aj na dva roky starú najvyššiu líniu Galaxy S21.

O dostupnosti tejto aktualizácie medzi prvými informoval portál SamMobile.com s tým, že začala byť distribuovaná v niektorých krajinách Latinskej Ameriky, napríklad v Argentíne, Bolívii, Brazílii, Mexiku, Peru a Uruguaji. Keďže je však v posledných rokoch Samsung pri šírení aktualizácií naozaj svižný, v ďalších regiónoch, vrátane Európy, by to mala byť len otázka dní.

Spomínaná aktualizácia softvéru je určená pre Galaxy S21, Galaxy S21+ a Galaxy S21 Ultra a ide o verziu firmvéru G99xBXXS9EWF3. Treba zdôrazniť, že je to vyslovene bezpečnostná aktualizácia, takže neprináša žiadne nové funkcie ani zlepšenie výkonu. Reaguje však na viac ako 90 bezpečnostných chýb a potenciálnych zraniteľností, ktoré boli zistené v predchádzajúcej verzii softvéru, takže inovovať rozhodne nebude na škodu.

Samsung uviedol na trh sériu Galaxy S21 začiatkom roka 2021 so systémom Android 11. Telefóny z tohto radu dostali koncom roka 2021 aktualizáciu na Android 12 a koncom roka 2022 aj aktualizáciu na Android 13. Očakáva sa, že juhokórejská spoločnosť pre ne vydá ďalšiu aktualizáciu One UI 6.0 založenú na systéme Android 14 ešte v tomto roku.

Zdroj: SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.