Pripravovaný Xiaomi 14T Pro bude výkonným zariadením za príjemnú cenu.

Model Xiaomi 14T Pro bude jesennou novinkou z dielne čínskeho giganta. Doplní tak úspešnú sériu Xiaomi 14, ktorá je aktuálne v plnom prúde predajov. Aj keď tento telefón spolu so základným modelom série príde na trh pravdepodobne v septembri alebo októbri, už teraz o ňom máme skoré informácie. Tie aktuálne sa týkajú výkonu telefónu, ktorý bude skutočne určený aj pre tých náročnejších používateľov.

Nedávno sa na internet dostali prvé informácie ohľadom základného Xiaomi 14T, ktorý má údajne použiť rovnaký čipset ako minuloročný Xiaomi 13T. Je ním MediaTek Dimensity 8200 Ultra a tak ako aj minulý rok, celá séria opäť siahne po čipsetoch z dielne spoločnosti MediaTek.

Xiaomi 14T Pro s výkonným čipsetom MediaTek

Čipsety MediaTek nemali v minulosti veľmi dobrú reputáciu. To sa však pred pár rokmi zmenilo po tom, čo ich začali využívať viacerí výrobcovia smartfónov. Svoju zásluhu má na tom aj čínske Xiaomi, ktoré každý rok predstaví niekoľko modelov s nimi vo výbave. Zvyčajne sa tak deje v sérii Xiaomi T a rovnako to bude aj tento rok. Posledné úniky spájané s modelom Xiaomi 14T Pro totiž odkazujú na čipset MediaTek Dimensity 9300+.

Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T Pro

Práve tento čipset bude dostatočne výkonný na to, aby si séria Xiaomi T udržala svoju skvelú reputáciu. Minuloročný model Xiaomi 13T Pro využil pritom MediaTek Dimensity 9200+ a tento rok sa dočkáme ešte výkonnejšieho modelu. Pôvodné úniky pritom naznačovali, že Xiaomi 14T Pro má vsadiť na MediaTek Dimensity 9300. Nakoniec sa však v tomto smartfóne dočkáme ešte lepšieho výkonu.

Model Xiaomi 14T Pro bude vychádzať z čínskeho modelu Redmi K70 Ultra. Tento model sa má predstaviť chvíľu po tom, čo sa na trh uvedie spomenutý čipset. Xiaomi teda vsadí na to najnovšie, čo bude v daný moment v ponuke. Poteší pritom aj prívetivou cenou, ktorú zabezpečí práve cenovo dostupný čipset od MediaTeku.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.