Spoločnosť predstavila prvý telefón na svete s dvoma výrezmi.

Je možné, že pokiaľ niekto počuje slovné spojenie výrez v displeji, tak ho strasie na celom tele. Nebodaj sa v smartfóne objavia výrezy dva, tak to už môže mať následky aj vážnejšie. Na druhý pohľad to nie je s modelom Aquos R2 compact až tak zlé, ako na prvé počutie.

Pokiaľ sa na tento model pozrieme nezaujato, tak v ňom nájdeme veľký potenciál a aktuálne dostáva Sony Xperia XZ2 Compact silného konkurenta v kategórii, kde japonská spoločnosť neohrozene vládla niekoľko rokov. 

Displej dostal uhlopriečku 5,2-palca. Smartfón prichádza s dvomi výrezmi, kde v tom hornom sa nachádza selfie kamera s rozlíšením 8 Mpx a v spodnom výreze sa nachádza čítačka odtlačkov prstov. IGZO panel vlastnej výroby dostal rozlíšenie 1080 × 2 280 pixelov s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Vďaka vysokej obnovovacej frekvencii budú animácie veľmi plynulé. Displej ponúka aj podporu HDR10 a je chránený ochranným sklom Gorilla Glass 3. 

Sharp Aquos R2 compact používa najnovší Android 9.0 Pie a poháňa ho čipset Snapdragon 845, ktorý dopĺňa 4 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB pamäte ROM. Vnútornú pamäť je možné rozšíriť MicroSD kartou s kapacitou až 512 GB. Tieto parametre napovedajú, že sme sa konečne dočkali ďalšieho kompaktného zariadenia s vysokým výkonom.

K smartfónu sa dajú pripojiť aj klasické káblové slúchadlá pomocou 3,5 mm jacku. Zvuk je možné vylepšiť s podporou Dolby Atmos. Pomocou USB-C sa dá nabíjať batéria s kapacitou 2500 mAh inteligentne, vďaka čomu sa predĺži jej životnosť.

Smartfón Aquos R2 je konštrukciou klasický “sendvič” a jadro tvorí kovový rám. Na zadnej strane zariadenia sa nachádza 22,6 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/1.9 a optickou stabilizáciou. Všetko je chránené zvýšenou odolnosťou voči vode a prachu na úrovni IP68.

Kompaktné zariadenie Sharp Aquos R2 je momentálne dostupné iba v Japonsku, ale milovníci kompaktných telefónov môžu už teraz sledovať, kam by sa mohli v roku 2019 aj malé telefóny uberať .

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony Xperia XZ2 Compact: Skutočne špičkový telefón

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.