Potrebujete preniesť displej z Android smartfónu alebo tabletu na projektor a takto realizovať prezentáciu? Sú na to viaceré možnosti. Pokiaľ vaše zariadenie podporuje MHL pripojenie, môžete vyskúšať niektoré z možností od firmy Lindy.

Prvým je SlimPort to HDMI Active Adapter, čo je vlastne pripojenie microUSB portu s piatimi pinmi na HDMI port. Tento adaptér umožňuje aj napájanie pripojeného zariadenia pomocou micro USB portu.

LindyHDMI_nowat

Druhým zariadením je MHL 3.0 to HDMI 4K Active Adapter, ktorý dokáže, ako prvé zariadenie na našom trhu, preniesť signál z výkonného smartfónu alebo tabletu na 4K obraz a prezentovať ho napr. na 4K televízore alebo 4K projektore. Podporuje prenos v rozlíšení 3840 × 2160 bodov, 30 obrázkov za sekundu. Vyskúšali sme si ho na 4K televízore a funguje to napr. pri prenose fotografií vynikajúco.

Lindy4KHDMI

Tretím doplnkom je USB 2.0 Ethernet Adapter 10/100. Je to zariadenie, ktorým sa na sieť Ethernet pripojíte aj cez smartfón, čo môže byť výhodné napr. na konferenciách. Na jednej strane ho pripojíte do micro USB portu a k druhej strane pripojíte Ethernet kábel.

LindyEthernet

Všetko ide o zaujímavé kúsky, ktoré sa vám v špeciálnych situáciách veľmi dobre hodia.

Cena: SlimPort to HDMI Active Adapter – 34,80 EUR; MHL 3.0 to HDMI 4K Active Adapter – 42 EUR, USB 2.0 Ethernet Adapter 10/100 – 25,20 EUR
Zapožičal: PC Business, www.kabel.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.