Raven RVZ01 je dodnes takmer legendárnou PC skrinkou. Bola jednou z prvých SFF skriniek, do ktorých ste zmestili veľkú grafickú kartu. RVZ03 je už treťou veľkou revíziou tohto modelu.

RVZ01 je model z roku 2014. Malá skrinka mala prepracovaný vnútorný priestor a umožnila zapojiť k Mini ITX doske aj plnohodnotnú GPU. Revízia v podobe modelu RVZ02 z roku 2015 priniesla niekoľko vylepšení a plexisklové bočné okno. Vlani sme sa dočkali menšej úpravy pôvodného modelu. RVZ01-E už má priestor aj na plnohodnotný ATX zdroj (predošlé modely boli limitované na SFX zdroje). RVZ03 je ďalším nástupcom v tejto populárnej sérii a tentokrát prináša RGB osvetlenie.

Nový Raven už skoncoval s optickými mechanikami a 3,5″ diskami. Jednoducho na ne nie je vo vnútri žiadne miesto. Zmestíte tam však plnohodnotný ATX zdroj, Mini ITX základnú dosku a plnohodnotnú GPU s dĺžkou do 330 mm (kľudne aj GTX 1080 Ti) a až štyri 2,5″ pevné disky.

SilverStone Raven RVZ03 sa do predaja na starom kontinente dostane po víkende. Cena zatiaľ nebola oznámená, ale očakávame, že sa bude pohybovať zhruba na úrovni predošlých verzií (cca 100 EUR).

Zdroj: Tom’s Hardware, SilverStone

SilverStone pripravuje Mini-STX počítačovú skrinku VT01

Značky: