Majitelia smartfónov iPhone Xs, iPhone Xr a tabletov iPad Pro budú môcť tiež využívať chystanú funkciu simultánneho nahrávania z viacerých kamier.

Spoločnosť Apple predstavila na svojej poslednej konferencii novú verziu programu Filmic Pro. Video prezentovalo možnosť nahrávania z viacerých kamier súčasne ako aj kombináciu prednej a zadnej kamery. 

Pozitívnou správou pre viacerých vlastníkov zariadení Apple je fakt, že funkcia prichádza aj pre smartfóny iPhone Xs, iPhone Xr a iPad Pro z roku 2018. Funkcionalitu umožní nové API rozhranie v operačnom systéme iOS 13. Aktualizácia pre Filmic Pro má prísť do konca tohto roka, čím sa umožní viacnásobné súčasné nahrávanie. 

Háčik je v tom, že zariadenia iPhone Xs a iPhone Xr budú môcť súčasne použiť len určité kombinácie kamier. iPhone Xs dokáže nahrávať zo zadnej širokouhlej a prednej kamery dohromady, alebo zo zadného teleobjektívu a predného fotoaparátu alebo zo zadného širokouhlého a zadného teleobjektívu. Nahrávanie tromi fotoaparátmi nie je podporované.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Všetky slovenské ceny na jednom mieste: Koľko vás bude stáť iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max?

Značky: