Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti SK-NIC je zodpovednosť vo virtuálnom priestore vlastná a preto pravidelne podporuje projekty v tejto oblasti, najmä v témach kybernetickej bezpečnosti a vzdelávania.

Na jeseň očakávame spustenie výzvy na podporu projektov práve v týchto témach. Uvedomujeme si, že vzdelávanie či bezpečnosť sú v dynamickom virtuálnom svete nikdy nekončiacimi činnosťami“ uviedol Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a.s. a dodal, že v príslušnom fonde SK-NIC je v tomto kole pripravená podpora vo výške niekoľko desiatok tisíc EUR. Podávanie žiadostí bude možné prostredníctvom nadácie Pontis.

Jeseň je však relatívne ďaleko, a preto sa nezávisle od výzvy (podobne ako pri projektoch IT Fitness Test, Kry-sa alebo Junior Internet Amavet) rozhodla spoločnosť SK-NIC podporiť aj film „Kto je ďalší?“.

Táto snímka poukazuje na nové typy šikany, ktoré tu pred pár rokmi neboli. Virtuálny priestor totiž ponúka možnosť ukryť sa, zmeniť si identitu, či vystupovať pod pseudonymom. Práve anonymita internetového priestoru je čoraz častejšie lákadlom pre rôzne skupiny agresorov.

Film veľmi plasticky a realisticky odhaľuje negatívne prepojenie virtuálneho a reálneho sveta.

Režisér Miro Drobný prenáša na plátno kín príbehy skutočných ľudí, ktorí sa stali obeťami virtuálnych útokov a ich súkromie neochránili ani múry ich domov. Problém kybernetickej šikany sa však môže dotknúť kohokoľvek a preto je v našom záujme na tento fenomén upozorniť.

Tento výnimočný slovenský film s radou ocenení prichádza do slovenských kín od 22.8.2019.

Foto/video

 

Značky: