Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Téma kybernetickej bezpečnosti je v súčasnosti čoraz častejšie skloňovaná. 51,8% všetkých operácií na internete vykonávajú boty (jednoduché autonómne programy), ktoré napr. umožňujú vyhľadávanie v internetových prehliadačoch. V mnohých prípadoch sa zneužívajú napr. na prelomenie ochrany osobných profilov na sociálnych sieťach alebo na napádanie webstránok. Denne je takto vo svete hacknutých až 90 000 webov.

Sme preto presvedčení, že vzdelávanie a zvyšovanie povedomia v oblasti kybernetickej bezpečnosti je nevyhnutné.

Odborná verejnosť už dlho diskutuje o potrebe zvýšenia informovanosti v oblasti internetovej bezpečnosti. Sme spoločnosť, ktorá má záujem podporovať kvalitné projekty. Preto môžem s radosťou oznámiť, že fond zriadený spoločnosťou SK-NIC, ktorého spustenie a prvé výzvy očakávame na jeseň tohto roku, bude zameraný práve na projekty z oblasti kybernetickej bezpečnosti a internetového vzdelávania,“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a. s.

V roku 2019 sme už aktívne participovali na projektoch ako IT Fitness Test, Kry-sa alebo Junior Internet Amavet. Aktuálnou podporou filmu „Kto je ďalší?“ pokračujeme vo zvyšovaní povedomia o nástrahách vo svete internetu.

Ako informujú samotní tvorcovia: „V novom filme sú témy ubližovania, nenávisti, obťažovania či online narcizmu. Novodobé celebrity si zarábajú tým, že nakrúcajú alebo fotia niečo mimoriadne, aby získali čo najviac divákov. Viete, čo všetko sú schopní urobiť pre zvýšenie sledovanosti svojich videí?“ Tvorcovia priebežne uverejňujú videá a fotografie z natáčania, na ktorých sa môžete sami presvedčiť, akému nebezpečenstvu sa vystavujú mladí ľudia pre pár tisíc „lajkov“. Obľúbené „lajky“ sa v súčasnosti stávajú diskutovanou témou a viaceré vlády alebo dokonca samotné sociálne siete zvažujú ich zrušenie, alebo reguláciu práve v súvislosti s vyššie spomenutým.

Ako zaujímavosť je možné uviesť, že pre film bolo zložených niekoľko unikátnych skladieb. Jednu z nich naspievala Celeste Buckingham.

Premiéra filmu s radou ocenení sa uskutoční 22. augusta 2019 (oficiálny trailer).

Značky: