Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové SUV značky ŠKODA pre indický trh s voľne stojacou centrálnou obrazovkou infotainmentu. Prvý model v rámci produktovej ofenzívy projektu INDIA 2.0 poskytuje veľkorysú ponuku vnútorného priestoru, typickú pre značku ŠKODA. Premiéra nového modelu ŠKODA KUSHAQ sa uskutoční 18. marca 2021.

ŠKODA prináša prostredníctvom oficiálnej dizajnovej skice prvý pohľad do interiéru nového modelu KUSHAQ. Rovnako ako pri iných aktuálnych modeloch dominuje veľkorysému vnútornému priestoru, ktorý je pre značku ŠKODA typický, veľká samostatne stojaca obrazovka infotainmentu. ŠKODA KUSHAQ, ktorá bude mať oficiálnu premiéru ešte tento mesiac, je v rámci produktovej ofenzívy projektu INDIA 2.0 prvým zo štyroch modelov značiek ŠKODA a Volkswagen. Tieto automobily sa budú vyrábať lokálne v Indii a sú skonštruované na báze modulárnej stavebnice MQB-A0-IN koncernu Volkswagen, ktorá je špeciálne vyvinutá pre indický trh.

Výrazným prvkom interiéru nového modelu ŠKODA KUSHAQ je voľne stojaca obrazovka infotainmentu s uhlopriečkou 10 palcov (25,4 cm). Dizajnová skica  interiéru jasne ukazuje charakteristickú líniu, ktorá prechádza pod obrazovkou a kopíruje symetrický motív masky chladiča ŠKODA. Rozmery modelu KUSHAQ zodpovedajú automobilom strednej triedy, vďaka čomu nový model SUV pre indický trh poskytuje okrem veľkorysého vnútorného priestoru aj množstvo odkladacích priestorov a detailov Simply Clever, typických pre značku ŠKODA.

ŠKODA KUSHAQ a ďalšie veľkosériové modely v rámci projektu INDIA 2.0 sú skonštruované na lokálne vyvinutej a vyrábanej platforme MQB-A0-IN. Táto verzia modulárnej stavebnice koncernu Volkswagen spĺňa nové, prísnejšie bezpečnostné a emisné normy platné v Indii. Pri nových modeloch výrobca plánuje dosiahnuť vysokú úroveň lokalizácie 95 %, preto aj ich technický vývoj prebieha v Technologickom centre spoločnosti ŠKODA AUTO v Púne.

Značky: