Pripravovaná kompaktná Xperia bude údajne dostupná iba pre Japonsko.

Smartfón zmení aj svoj názov na Xperia Ace 2. Začiatkom roka sa začali objavovať správy o kompaktnom smartfóne Sony Xperia s 5,5-palcovým displejom a duálnym fotoaparátom. Aj keď boli mnohí nadšení z možného návratu série Compact od Sony, z renderov sa zdalo, že uniknutý obrázok zobrazoval „iba“ smartfón strednej triedy. To bolo v rozpore so sériou Compact, ktorá vždy vychádzala z aktuálnych vlakových modelov. 

Nová správa z portálu GSMArena poukazuje na to, že hoci uniknutý obrázok zobrazuje malý smartfón, v skutočnosti nejde o zástupcu série Compact. Podľa príspevku zo sociálnej siete Weibo by sa tento smartfón s 5,5-palcovým displejom nemal dočkať ani globálneho uvedenia. Príspevok ďalej spomína, že daný model je nástupcom série Xperia Ace. Smartfón by mal byť exkluzívne dostupný u japonského operátora Docomo, ako Xperia Ace 2.

Tento telefón bude poháňať Snapdragon 690 5G. 5,5-palcový displej nebude mať vysoký pomer strán 21:9, čo je pri jeho rozmeroch pochopiteľné. Malá Xperia dostane výrez pre selfie kameru a bude mať samostatné tlačidlo vyhradené pre fotoaparát. Skener odtlačkov prstov bude zabudovaný v tlačidle napájania, pričom nebude chýbať konektor pre slúchadlá. Na zadnej strane je vidieť duálny fotoaparát a blesk.

Len škoda, že sa tento smartfón nedostane aj k nám.

Sony Xperia Compact 2021Zdroj: onleaks/voice

Sony Xperia Compact 2021. Zdroj: onleaks/voice

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony WH-1000XM4: Kvalita a top možnosti v hlavových slúchadlách

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.