Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Spojený šampionát Českej a Slovenskej republiky mieri do mesta automobilov
  • ŠKODA AUTO ako titulárny partner majstrovstiev a generálny partner Českého zväzu cyklistiky, ako aj partner Slovenského zväzu cyklistiky, bude v meste konania šampionátu hojne zastúpená, do svojho zázemia aj k trati pozýva priaznivcov špičkovej cyklistiky, ale aj rodiny s deťmi
  • Partnerstvo s profesionálnou a amatérskou cyklistikou patrí k pilierom sponzoringových aktivít českej automobilky

Spoločný šampionát ŠKODA AUTO majstrovstiev Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike 2020 sa uskutoční v dňoch 20. a 22. augusta v Mladej Boleslavi a okolí. Okrem štandardnej viditeľnosti v dejisku šampionátu z pozície titulárneho partnera majstrovstiev a generálneho partnera Českého zväzu cyklistiky, ako aj partnera Slovenského zväzu cyklistiky, sa všetci návštevníci môžu tešiť na sprievodný program a aktivity cyklistickej platformy automobilky – WeLoveCycling.com. Ten je koncipovaný pre širokú verejnosť vrátane najmenších návštevníkov.

Spoločné majstrovstvá odštartujú dnes časovkou jednotlivcov pre kategórie junioriek (11 km), žien (20 km), mužov U23 a mužov Elite (40 km) na trati z Čejetíc do Katusíc pri Mladej Boleslavi. V sobotu 22. augusta 2020 sú na programe o.i. 2 hlavné preteky s hromadným štartom – spoločný junioriek a žien (86 km) a spoločný mužov Elite a U23 (192 km). Trať obsahuje menší okruh s dĺžkou 9 km a väčší okruh s dĺžkou 23 km. Fanúšikovia, ktorí nemajú možnosť sa dostaviť do Mladej Boleslavi osobne, môžu sledovať sobotné elitné preteky na obrazovkách televízie. Priamy prenos bude vysielať ČT SPORT od 13:50 do 19:30 hod.

V deň konania hlavných pretekov je pripravený bohatý program pre verejnosť v priestoroch štartu i cieľa. Na Staromestskom námestí bude umiestnená zóna platformy WeLoveCycling.com, ktorá zahŕňa napr. mobilné detské dopravné ihrisko, prezentáciu bezpečnosti iniciatívy Bezpečný pátek za účasti expertov tímu Výskumu dopravnej bezpečnosti automobilky ŠKODA a ďalšie atrakcie pre rodiny s deťmi. Tí sa môžu ďalej tešiť na trenažéry, nafukovačky, skákadlá a sladké občerstvenie. Starší návštevníci si iste nenechajú ujsť výstavu najnovších bicyklov ŠKODA, štúdiu automobilu v reze alebo možnosť pretekať na rely simulátore. Ďalší stánok značky ŠKODA v Masnej ulici ponúkne možnosť zakúpiť si originálne darčekové predmety z kolekcie ŠKODA, pozrieť si víťazné trofeje z Tour de France, ale predovšetkým sa podrobne zoznámiť s modelmi bicyklov z kolekcie ŠKODA Originálne príslušenstvo. Pre tých, ktorí sa nechcú len pasívne pozerať a fandiť, bude v sobotu od 9:30 hod. pripravený mestský okruh pre deti a mládež s možnosťou zapretekať si a vyskúšať si časť trate pretekov. V popoludňajších hodinách po štarte mužov o 15-tej sa
na rovnakej trati mestského okruhu uskutoční Jazda LEGIEND československej cyklistiky. Organizátorom sa do tohto projektu s charitatívnym podtextom podarilo zapojiť celý rad bývalých vynikajúcich pretekárov, medzi nimi nechýbajú olympijskí medailisti, medailisti z majstrovstiev sveta, majstri republiky a v neposlednom rade cyklisti, ktorí žiarili na najvyšších poschodiach svetovej cyklistiky.

V rámci charitatívnej jazdy sa predstaví napríklad Ján Svorada, bývalý excelentný šprintér, majiteľ etapových víťazstiev zo všetkých Grand Tours a víťaz Pretekov mieru, ďalej účastník 18 Grand Tours Pavel Padrnos, jeden z najlepších domestikov svojej doby, víťaz Pretekov mieru Jaroslav Bílek, najúspešnejší cyklista paralympijskej histórie Jiří Ježek, ale tiež legendy staršieho dátumu narodenia, ako olympijský víťaz Jiří Daler. K tejto jazde sa môžu pripojiť všetci milovníci bicyklov a fanúšikovia cyklistiky všetkých vekových kategórií a výkonností a zajazdiť si s cyklistickými osobnosťami tri mestské okruhy a podporiť tak dobrú vec. Prihlásení sú tiež cyklistickí influenceri značky ŠKODA Jiří Ježek a Ondřej Cink. Na štarte nebude chýbať Vladimír Vidim na replike historického bicykla Slavia.

Cyklistika je popri ľadovom hokeji a motoršporte najdôležitejším pilierom sponzoringovej stratégie značky ŠKODA. Jej vášeň pre cyklistiku má tradíciu. História spoločnosti sa začala písať v roku 1895 práve výrobou bicyklov. Václav Laurin a Václav Klement založili v Mladej Boleslavi továreň na výrobu bicyklov pomenovanú L&K – zhruba 10 rokov pred tým, než na trh prišiel prvý automobil tejto značky. Mladoboleslavská automobilka podporuje nielen profesionálne preteky, ale tiež cyklistiku pre širokú verejnosť. Do jej sponzorského portfólia patria najvýznamnejšie svetové preteky, ako napr. Tour de France či Vuelta, ale tiež množstvo poloprofesionálnych a amatérskych podujatí pre širokú verejnosť. Okrem toho je ŠKODA v ČR generálnym partnerom Českého zväzu cyklistiky a SR partnerom Slovenského zväzu cyklistiky. Z tohto vzťahu sa zrodila muiltikanálová platforma WeLoveCycling.com, ktorá prepája značku ŠKODA s cyklistickou tematikou a zastrešuje všetky jej aktivity na tomto poli. Každý, kto chce byť súčasťou cyklistickej komunity, si tu môže popri článkoch o pozitívnom účinku cyklistiky na zdravie prečítať napríklad o efektívnom tréningovom pláne. Online magazín www.welovecycling.com prináša zaujímavé príbehy, originálne videá a jedinečné reportáže zo sveta cyklistiky.

Značky: