Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

360-stupňové skenery UVeye kontrolujú vozidlá, či nemajú poškodenie, anomálie alebo nedostatky – táto technológia sa bude čoskoro využívať v Česku. Testuje sa unikátna nabíjacia technológia pre elektromobily od spoločnosti Chakratec. Tri projekty založené na umelej inteligencii od firmy Anagog sú tesne pred realizáciou v ŠKODA AUTO. Význam Izraela pre budúcnosť ŠKODA AUTO potvrdzuje svetová premiéra modelu ŠKODA SCALA v Tel Avive 6. decembra.

Champion Motors, Skoda Auto DigiLab Israel, Tel Aviv.

ŠKODA AUTO sa stále silnejšie etabluje v technologickom odvetví Izraela. Český výrobca automobilov sa vďaka intenzívnym kontaktom priamo na mieste dohodol na ďalšej spolupráci s izraelskými startupmi. Niektoré nové technológie, ktoré začínajúce firmy vyvinuli, sa už testujú v reálnej prevádzke. Strategický význam Izraela pre spoločnosť ŠKODA AUTO potvrdzuje tiež svetová premiéra úplne nového modelu ŠKODA SCALA v Tel Avive.

Andre Wehner, Chief Digital Officer vo firme ŠKODA AUTO zodpovedný za rozvoj a digitalizáciu, zdôrazňuje: „Vďaka nášmu úsiliu v Izraeli sme si zaistili dobré východiskové postavenie pre prístup k technológiám budúcnosti. Máme tu riešenia s veľkou mierou vyspelosti, ktoré by sme prostredníctvom strategických partnerstiev radi využili. Môžeme tak testovať najmodernejšie technológie. Najlepšie a najinovatívnejšie riešenia mobility implementujeme a ponúkneme tak našim zákazníkom skutočnú pridanú hodnotu.“

Technológia nabíjanie elektromobilov od spoločnosti Chakratec tak môže byť pre zákazníkov ŠKODA AUTO, ktorí sa v budúcnosti rozhodnú pre jej elektrický model, veľmi zaujímavá. Chakratec vyvinul inovatívnu technológiu kinetického ukladania energie s neobmedzeným počtom cyklov nabitia a vybitia. Zvýšením kapacity a stabilizáciou elektrickej siete Chakratec umožňuje nasadenie rýchlych nabíjacích staníc prakticky kdekoľvek, bez nutnosti modernizácie infraštruktúry. Technológia navyše znižuje ekonomické riziká zavádzania rýchlych nabíjacích staníc. Keďže ide o mechanické ukladanie energie bez chemických batériových článkov, zariadenie je šetrné k životnému prostrediu a absolútne ekologické.

V júli 2018 kúpila spoločnosť ŠKODA AUTO podiel v startup spoločnosti Anagog. Anagog spracúva dáta z viac než 100 aplikácií pre smartfóny, až s 10 miliónmi aktívnych používateľov za mesiac, pomocou umelej inteligencie. Z nich vypočítava vzorce mobility. Na základe tejto technológie chce spoločnosť ŠKODA AUTO DigiLab ďalej rozširovať svoju ponuku služieb, napríklad v oblasti inteligentného parkovania. V spolupráci s firmou Anagog chce ŠKODA AUTO svojim zákazníkom zabezpečiť najlepšie služby u dílerov alebo personalizované poistenie.

Pre zákazníkov môže byť prospešná aj spolupráca ŠKODA so startupom UVeye. Vozidlá možno ľahko a podrobne skontrolovať pomocou pokročilej technológie, ktorá využíva 360-stupňovú kameru pre skenovanie karosérie, podvozku a pneumatík, aby sa dali zistiť poškodenia alebo odchýlky. Počas niekoľkých sekúnd sa vytvorí 3D obraz s vysokým rozlíšením. Riešenie UVeye má veľký potenciál pre zaistenie bezpečnosti v procese vrátenia vozidiel predajcom, údržbe, do autopožičovní alebo leasingových spoločností. Technológia bude čoskoro nasadená v Českej republike. ŠKODA AUTO zvažuje tiež testovanie tejto technológie na svojej výrobnej linke, aby zistila chyby alebo nedostatky predtým, než sa produkty dostanú k zákazníkovi. Technológia UVeye sa predstaví v akcii deň po premiére automobilu ŠKODA SCALA v Tel Avive.

Ako startupový hotspot je táto stredomorská metropola ideálnym miestom pre svetovú premiéru modelu ŠKODA SCALA budúci štvrtok 6. decembra 2018: nový kompaktný model sa chváli novou úrovňou konektivity a je veľkým krokom vpred v oblasti infotainmentu.

Značky: