Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Trofej je inšpirovaná kryštalickými prvkami typickými pre vozidlá značky ŠKODA a symbolizuje kryštál ľadu.

Predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier odovzdá trofej najužitočnejšiemu hráčovi turnaja bezprostredne po finále majstrovstiev sveta. ŠKODA je už po 27. oficiálnym hlavným sponzorom IIHF Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Automobilka je držiteľom svetového rekordu za najdlhšie hlavné sponzorstvo majstrovstiev sveta v športovej histórii.

ŠKODA Design pri príležitosti IIHF Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019 opäť navrhla trofej z kryštalického skla pre najužitočnejšieho hráča turnaja. Tvar trofeje z českého krištáľového skla pripomína ľadový kryštál. Trofej je zároveň inšpirovaná kryštalickými prvkami, ktoré sú charakteristické pre vozidlá českej automobilky. Bezprostredne po skončení finále majstrovstiev sveta v Bratislave odovzdá trofej predseda predstavenstva ŠKODA AUTO Bernhard Maier.

Od 10. do 26. mája sa na Slovensku koná jedna z najväčších hokejových udalostí roka. Na 83. IIHF Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Bratislave a Košiciach bojuje o titul 16 najlepších národných mužstiev sveta. ŠKODA túto udalosť podporuje ako oficiálny hlavný sponzor už po 27.krát v rade. Česká automobilka je tak aj naďalej držiteľom rekordu za najdlhšie hlavné sponzorstvo majstrovstiev sveta v športovej histórii.

Finále turnaja sa uskutoční 26. mája v hlavnom meste Slovenska – v Bratislave. Po skončení zápasu bude ocenený tím majstrov sveta a zvolený najlepší hráč turnaja. Rovnako ako v predchádzajúcom roku veľkolepú trofej „designed by ŠKODA Design“ odovzdá najužitočnejšiemu hráčovi turnaja predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier.

Dizajnové oddelenie spoločnosti ŠKODA AUTO už po druhý raz zodpovedá za návrh tejto trofeje. Dynamicky tvarovaná trofej je inšpirovaná českým umením krištáľového skla a pripomína ľadový kryštál. Prepája tak vzťah k hokeju s kryštalickými tvarmi a štruktúrou, ktoré sú pre dynamický a emocionálny dizajn súčasných modelov ŠKODA typické. Kryštalický dizajn je citeľný napríklad na svetlometoch alebo zadných skupinových svetlách.

Pri tradičnom remeselnom spracovaní je 35 centimetrov vysoká, 22 centimetrov široká a 5 kilogramov ťažká víťazná trofej najprv vyfúknutá do formy a následne získa svoj umelecký, fazetový výbrus.

ŠKODA nadviazala partnerstvo s IIHF Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji už v roku 1992, pôvodne ako automobilový partner. Od roku 1993 je automobilka oficiálnym hlavným sponzorom tejto športovej udalosti. Vďaka tomu bolo toto spojenie oficiálne uznané ako najdlhšie trvajúce hlavné sponzorstvo v histórii športových majstrovstiev sveta a je zapísané v Guinnessovej knihe svetových rekordov.

Značky: