Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dva modely značky ŠKODA zvíťazili v čitateľskej ankete Firemné vozidlo roku 2022 odborného časopisu Auto Bild. FABIA získala najviac hlasov v kategórii malých vozidiel a bestseller značky ŠKODA OCTAVIA predstihol svojich konkurentov v kategórii vozidiel strednej triedy.

Čitatelia hlasovali v siedmich kategóriách, z ktorých každá bola zastúpená až desiatimi modelmi s najvyšším počtom nových registrácií v období od januára do júla tohto roku. Zdrojom dát bola štatistika Spolkového úradu prevádzky motorových vozidiel.

Štvrtá cena Firemné vozidlo roka v rade pre model ŠKODA FABIA

V kategórii malých vozidiel nechala ŠKODA FABIA za sebou štyri importované automobily a päť modelov nemeckých značiek a jednoznačne zvíťazila. Tohtoročný úspech jej zabezpečil už štvrté ocenenie Firemné vozidlo roka za sebou. Súčasná štvrtá generácia malého automobilu je postavená na platforme MQB A0 koncernu Volkswagen a je atraktívna svojím emocionálnym dizajnom, úsporným pohonným ústrojenstvom a pre značku ŠKODA typickou veľkorysou ponukou priestoru. Vďaka tomu je FABIA ideálnym služobným vozidlom. Každodenní šoféri ocenia aj voliteľnú päťdesiatlitrovú palivovú nádrž, ktorá zvyšuje dojazd až na 900 kilometrov.

ŠKODA OCTAVIA: Štvrtý triumf v rade pre bestseller značky

V tohtoročnej čitateľskej ankete sa aj ŠKODA OCTAVIA už štvrtýkrát umiestnila na prvom mieste, a to v kategórii vozidiel strednej triedy. Bestseller českej automobilky s bohatou štandardnou výbavou a mnohými asistenčnými systémami ponúka vysokú úroveň komfortu a stanovuje latku v aktívnej i pasívnej bezpečnosti. Štandardne dodávaná funkcia hlasového ovládania navyše umožňuje intuitívnu obsluhu. OCTAVIA okrem toho ponúka dostatok miesta až pre päť osôb a po sklopení sedadiel pojme vo verzii sedan až 1 555 litrov batožiny. Maximálny objem batožinového priestoru verzie OCTAVIA COMBI predstavuje až 1 700 litrov.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.