Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V roku 2019 bolo dodaných už viac ako 137 700 kompaktných SUV Škoda KAROQ. Ruský závod v Nižnom Novgorode je ďalším výrobným závodom modelu KAROQ, doplní tak závody v Mladej Boleslavi, Kvasinách a Ning-po. ŠKODA KAROQ bude od jesene 2020, po vozidle ŠKODA CITIGOe iV, druhým modelom značky ŠKODA, ktorý sa bude vyrábať v závode v Bratislave

Spoločnosť ŠKODA AUTO reaguje na trvalo vysoký dopyt po modeli ŠKODA KAROQ: Dnes začala sériová výroba tohto kompaktného SUV v Nižnom Novgorode. Ruský závod je po Kvasinách, Mladej Boleslavi a Ning-po ďalším výrobným závodom modelu KAROQ. Od jesene 2020 sa bude tento modelový rad vyrábať aj v Bratislave.

 Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO za oblasť výroby a logistiky, zdôraznil: Od svojho uvedenia na trh v októbri 2017 sú naši zákazníci na celom svete našim kompaktným SUV nadšení. Dopyt výrazne prevyšuje ponuku. Vďaka výrobnej spolupráci v rámci závodov koncernu Volkswagen a spolupráci s našim výrobným partnerom GAZ v Rusku teraz môžeme vyrábať model KAROQ vo vyšších počtoch a ešte lepšie uspokojovať vysoký dopyt po tomto modeli.“

V Nižnom Novgorode sa model KAROQ kompletizuje z CKD (Completely-Knocked-Down) dielov. Ako tretí modelový rad značky ŠKODA dopĺňa KAROQ v tomto ruskom závode vyrábané modelové rady OCTAVIA a KODIAQ. V Bratislave sa od jesene 2020 budú montovať vozidlá v stave rozloženosti Medium-Knocked-Down (MKD). Karosérie modelu KAROQ sa budú aj naďalej vyrábať a lakovať v závode v Kvasinách. V slovenskom hlavnom meste vzniká okrem iných aj plne elektrický model ŠKODA CITIGOe iV.

 ŠKODA KAROQ – dôležitý pilier SUV stratégie

Už približne dva roky po zahájení výroby dosiahol KAROQ v polovici septembra 2019 hranicu štvrť milióna vyrobených kusov. V uplynulom roku dodala česká automobilka svojim zákazníkom na celom svete 115 700 vozidiel KAROQ, v roku 2019 to za prvých jedenásť mesiacov bolo 137 700 vozidiel. KAROQ je tak v súčasnosti jedným z najžiadanejších modelov značky ŠKODA.

 

Značky: