Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ŠKODA AUTO spustila sériovú výrobu nového modelu ŠKODA KAROQ aj vo svojom hlavnom závode v Mladej Boleslavi. Denne sa tu vyrobí až 320 automobilov ŠKODA KAROQ. Po Kvasinách je to druhý český závod, v ktorom automobilka svoje nové kompaktné SUV vyrába. 

„Silný dopyt po našich SUV modeloch potvrdzuje, že modely ŠKODA KAROQ a ŠKODA KODIAQ sme na trh uviedli v správnom čase,“ hovorí Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO za oblasť výroby a logistiky.

Prvá ŠKODA KAROQ opustila výrobnú linku v Mladej Boleslavi len pred niekoľkými dňami. Najnovšie kompaktné SUV značky ŠKODA sa vyrába už od konca júla minulého roku v závode v českých Kvasinách.  Začatím predaja modelu KAROQ v októbri 2017 česká automobilka ďalej posilnila svoju SUV ofenzívu, ktorú odštartovala modelom KODIAQ. ŠKODA AUTO vo svojom hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi tak v súčasnosti vyrába štyri modelové rady: okrem modelu KAROQ aj modely FABIA / FABIA COMBI, RAPID / RAPID SPACEBACK a OCTAVIA / OCTAVIA COMBI.

V roku 2017 z výrobných hál v Mladej Boleslavi vyšlo približne 547 000 automobilov ŠKODA. Spoločnosť ŠKODA AUTO do novej výroby v hlavnom výrobnom závode investovala približne 16,6 miliónov eur, denne sa tu vyrobí až 320 automobilov ŠKODA KAROQ.

Nové kompaktné SUV kombinuje pre značku typický emocionálny dizajn s mimoriadnou ponukou priestoru, nové asistenčné systémy a silné a hospodárne motory. Prvýkrát v automobile značky ŠKODA majú cestujúci k dispozícii individuálne programovateľný digitálny prístrojový panel. Displej modelu KAROQ je možné personalizovať a prepojiť s infotainmentom. Vďaka LTE modulu a WiFi hotspotu sa môžu pasažieri vo vozidle ŠKODA KAROQ kedykoľvek pripojiť na internet.

V rámci Stratégie 2025 značka ŠKODA v nasledujúcich rokoch dôsledne rozšíri svoju modelovú paletu. Zameria sa predovšetkým na vozidlá kategórie SUV. Začatím sériovej výroby modelu ŠKODA KAROQ v Mladej Boleslavi teraz automobilka dosiahla ďalší míľnik – ŠKODA KAROQ je jediným modelom značky ŠKODA, ktorý je vyrábaný v dvoch závodoch automobilky v Čechách.

Značky: