Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Modernizované vozidlo ŠKODA SUPERB s novými technológiami a prepracovanejším dizajnom.

  • ŠKODA prvýkrát ponúka svoj vrcholový model vo verzii SCOUT
  • ŠKODA SUPERB stanoví meradlá v oblasti dizajnu, komfortu, bezpečnosti a ponuky priestoru
  • Naftový motor novej generácie Evo

Mladá Boleslav/Wagram, 1. júla 2019 – Tri a pol roka po uvedení tretej generácie na trh prechádza vlajková loď značky ŠKODA rozsiahlou modernizáciou, predovšetkým v oblasti technológií a dizajnu. Vrcholový model značky ŠKODA je tiež po prvýkrát ponúkaný vo verzii SCOUT a na konci roka 2019 tiež vo verzii s plug-in hybridným pohonom. Vďaka technickým novinkám akými sú napríklad full LED matrixové svetlomety a rozšírenej ponuke inovatívnych asistenčných systémov je vozidlo ŠKODA SUPERB jedným z najbezpečnejších a najpohodlnejších vozidiel vo svojej triede. V oblasti ponuky priestoru určuje aj naďalej meradlá v strednej triede.

Spoločnosť ŠKODA AUTO starostlivo zmodernizovala vozidlá SUPERB a SUPERB COMBI. Do svojej vlajkovej lode tiež doplnila nové technológie a ďalej ju vylepšila exkluzívnejším interiérom. Na jar 2019 prekonala tretia generácie modelu SUPERB hranicu 500 000 vyrobených vozidiel. Podiel vyrobených vozidiel SUPERB COMBI činil na európskom trhu približne 54 %.

ŠKODA SUPERB je tak jedným z najúspešnejších vozidiel strednej triedy na európskom trhu a vďaka mnohým svojim prednostiam je v oboch karosárskych verziách obľúbená v širokom okruhu zákazníkov. ŠKODA SUPERB sa tiež skvele prezentuje ako manažérske vozidlo. Očakáva sa, že jeho aktuálny podiel 82 %* v kategórii fleetových vozidiel sa bude ďalej zvyšovať. Rodiny na druhej strane oceňujú na vozidle ŠKODA SUPERB predovšetkým veľkorysý priestor, variabilitu a skvelý pomer ceny a úžitkovej hodnoty. Nové vozidlo SUPERB SCOUT osloví lifestylovo a všestranne orientovaných zákazníkov a získa aj nové skupiny zákazníkov pre modelový rad SUPERB.

* Údaje za rok 2018 pre vybrané európske krajiny (Belgicko, Česká republika, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Holandsko, Taliansko, Nemecko, Nórsko, Poľsko, Rakúsko, Slovensko, Veľká Británia, Španielsko, Švédsko a Švajčiarsko)

Full LED matrixové svetlomety a nové asistenčné systémy

Vôbec po prvýkrát sú pri sériovo vyrábanom vozidle značky ŠKODA použité full LED matrixové svetlomety. Súčasťou na želanie dodávaných zadných full LED svetiel sú pri vrcholovom modely po novom aj dynamické smerové svetlá. Vysokú úroveň bezpečnosti modelového radu SUPERB ďalej zvyšujú nové asistenčné systémy, ako napríklad prediktívny adaptívny tempomat alebo asistent zmeny jazdného pruhu (Side Assist), ktorý je aktívny až do vzdialenosti 70 metrov. Nový je aj Emergency Assist pre viac pruhové cesty, ktorý bude dostupný od polovice roka 2020 alebo Front Assist s prediktívnou ochranou chodcov.

Prvý naftový motor novej generácie Evo

Tri moderné naftové a tri benzínové motory vozidla SUPERB pokrývajú výkonové spektrum od 110 kW (150 k) do 200 kW (272 k). Novinkou je motor 2,0 TDI s výkonom 110 kW (150 k). Ide o prvý naftový motor novej generácie Evo vo vozidle značky ŠKODA. Celkom je k dispozícii desať variantov pohonného ústrojenstva. V závislosti od daného motora a výbavy je sedemstupňová automatická prevodovka DSG dodávaná štandardne alebo na želanie. Najvýkonnejší naftový motor je na želanie dodávaný s pohonom všetkých kolies. Pri najvýkonnejšom benzínovom motore je pohon všetkých kolies dodávaný štandardne. Nové vozidlo ŠKODA SUPERB SCOUT je ponúkaný výhradne s oboma najvýkonnejšími motormi a vždy s pohonom všetkých kolies.

Nová maska chladiča a nápis na zadnej časti

Pre značku ŠKODA typická maska chladiča modernizovaného vozidla SUPERB bola zväčšená a zostupuje nižšie do prepracovaného nárazníka. Znížené predné svetlomety, ktoré zasahujú až k maske chladiča, využívajú už v základnej verzii LED technológiu pre stretávacie, diaľkové, obrysové svetlá a pre svetlá denného svietenia. Nový je aj tvar LED hmlových svetlometov. Zadné full LED svetlá spája výrazná chrómovaná lišta, medzi nimi priťahuje pozornosť nápis ŠKODA. Ambientné osvetlenie je ponúkané na želanie. Jeho súčasťou je nové premietnutie nápisu ŠKODA na vozovku po otvorení predných dverí. Zmodernizovaný model dopĺňajú nové 18″ a 19″ kolesá z ľahkej zliatiny a tiež nové farby: čierna Crystal a modrá Race. V ponuke sú okrem nového modelu SUPERB SCOUT aj verzie SUPERB SPORTLINE. Vrcholovou verziou je vozidlo ŠKODA SUPERB vo výbavovom stupni L&K, ktorá ponúka mimoriadne elegantný interiér.

Pochrómované detaily a kontrastné prešívanie v interiéri

Interiér vozidla ŠKODA SUPERB zdobia chrómové aplikácie, osvetlené odkladacie schránky vo dverách, nové čalúnenie sedadiel a farebné kontrastné prešívanie. Bezkľúčový systém otvárania KESSY, ktorý je súčasťou výbavového stupňa Style, SPORTLINE, SCOUT a L&K otvára všetky štyri dvere. Štartovacie tlačidlo KESSY GO je po prvýkrát súčasťou štandardnej výbavy stupne Ambition. V interiéri vozidla ŠKODA SUPERB SCOUT sa nachádzajú lišty so špeciálnym dreveným dekorom. Poťahy sedadiel majú špecifický vzor. Súčasťou štandardnej výbavy je čalúnenie sedadiel v kombinácii materiálu Alcantara® a kože s hnedým kontrastným prešitím a po prvý raz tiež s lemom v kontrastnej farbe v prednej časti predných sedadiel. V interiéri modelu SUPERB SPORTLINE s prevažujúcou čiernou farbou zaujmú predné športové sedadlá potiahnuté materiálom

Alcantara® a kožou. K dispozícii je tiež možnosť nastavenia dĺžky sedáka, ktoré je ponúkané na želanie. Na želanie je ponuke vozidla SUPERB Virtuálny Kokpit. Ďalej potom tri infotainment systémy s displejom

s uhlopriečkou 8″ alebo 9,2″. Dva infotainment systémy ponúkajú tiež funkciu navigácie, ktorú je možné pri vrcholovom infotainment systéme Columbus ovládať aj gestami alebo hlasovo. Súčasťou modernizovaného vozidla SUPERB sú aj tri nové Simply Clever prvky. SUPERB COMBI ich tak ponúka spolu 31.

Tretia generácia prekonala hranicu milióna

Po prvom vozidle SUPERB, ktorý bol vyrábaný v rokoch 1394 až 1949, začína v roku 2001 éra modernej generácie vozidla ŠKODA SUPERB. V roku 2008 bola predstavená druhá generácia tohto modelu. Po prvýkrát bolo predstavené vozidlo SUPERB aj vo variante kombi. V roku 2015 bola predstavená tretia generácia. V apríli 2017 prelomila značka ŠKODA hranicu jedného milióna celosvetovo vyrobených vozidiel SUPERB.

Značky: