Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ŠKODA prvýkrát ukázala podobu svojho piateho SUV pre čínsky trh

  •  Dominantný dizajn a športová elegancia v štýle štúdie ŠKODA VISION GT
  •  Svetová premiéra nového vozidla ŠKODA KAMIQ GT prebehne 4. novembra v Tchien-ťine

Dvomi dizajnovými skicami ukazuje ŠKODA po prvýkrát podobu nového modelu ŠKODA KAMIQ GT. Druhé SUV-kupé českej značky bude rovnako ako ŠKODA KODIAQ GT ponúkané exkluzívne na čínskom trhu. Dizajn nového sériového modelu vychádza zo štúdie ŠKODA VISION GT. Svetová premiéra piateho SUV značky ŠKODA v Číne sa bude konať 4. novembra v Tchien-ťine.

Zo skíc exteriéru nového vozidla ŠKODA KAMIQ GT je zrejmý športový vzhľad vyžarujúci silu, výrazný predok a elegantná, plynulá línia strechy. Tá sa smerom dozadu ľahko zvažuje a prechádza do zadného spoileru. Výrazné línie sú navrhnuté presne tak, ako to zodpovedá vkusu mladých Číňanov. Spoločne ich navrhli dizajnéri spoločnosti SAIC ŠKODA v Číne a tím ŠKODA Design v Českej republike. Predlohou bola emocionálna štúdia ŠKODA VISION GT, ktorá mala premiéru v júni na autosalóne Shenzhen International Auto Show 2019.

Interiér vozidla KAMIQ GT ponúka mix robustného vzhľadu, typického pre vozidlá kategórie SUV a športovej dynamiky. Horizontálna ozdobná lišta sa tiahne cez celú šírku vozidla, cestujúci sa budú môcť tešiť na dôkladne vybrané materiály a športové sedadlá s dobrým bočným vedením. Nová ŠKODA KAMIQ GT sa po prvýkrát predstaví 4. novembra v Tchien-ťine. Čína, najdôležitejší trh značky ŠKODA, bude jedinou krajinou na svete, v ktorej česká automobilka ponúka päť modelov kategórie SUV.

Značky: