Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina Goodman, svetový líder v oblasti vlastníctva, rozvoja a správy priemyselných nehnuteľností, podpísala s jedným z medzinárodných lídrov v poskytovaní logistických služieb zmluvu o prenájme skladovacích priestorov s rozlohou 6 153 m2.

Goodman uvedené priestory upravil tak, aby vyhovovali potrebám zákazníka, ktorý je prvým nájomcom v sklade triedy A s rozlohou 12 680 m2. Tieto priestory sa nachádzajú v rozrastajúcom sa logistickom centre Goodman Senec Logistics Centre neďaleko Bratislavy.

Logistické riešenie pre viacerých zákazníkov

Prenajaté priestory sú rozdelené na dve samostatné skladovacie jednotky a budú využívané pre potreby viacerých zákazníkov uvedeného poskytovateľa logistických služieb. Prvá jednotka s rozlohou 4 250 m2 bude určená najmä na prekládku letecky prepravovaných automobilových súčiastok bez medziskladovania. Druhá jednotka s rozlohou 1 415 m2 bude vybavená systémami upravujúcimi teplotu a vlhkosť, vďaka čomu bude uspôsobená na skladovanie liečiv pri teplotách od 2 °C do 25 °C. V oboch jednotkách budú k dispozícii kancelárske priestory s celkovou rozlohou 488 m2.

„Rozhodnutie vybudovať našu prvú budovu na špekulatívne obchodné účely na Slovensku padlo na základe dopytu po moderných skladovacích priestoroch v bratislavskom regióne. Správne sme odhadli aktuálny trend na trhu a vďaka tomu sme nášmu zákazníkovi mohli takmer okamžite ponúknuť riešenie, ktoré spĺňalo jeho špecifické obchodné a prevádzkové potreby,“ uviedol Jan Palek, Country Manager CZ&SK vo skupine Goodman.

K podpisu zmluvy sa vyjadrila aj realitná poradenská spoločnosť CBRE. „Goodman Senec Logistics Centre sa nachádza v lokalite, ktorá je často vyhľadávaná logistickými spoločnosťami a v ktorej je sústredených približne 80 % slovenského logistického trhu. Vďaka umiestneniu neďaleko Bratislavy a hraníc s Rakúskom, Českou republikou a Maďarskom ide o jednu z najlepších lokalít pre logistické spoločnosti v stredo- a východoeurópskom regióne. Goodman Senec Logistics Centre má veľký predpoklad sa vďaka svojmu umiestneniu, ale aj profesionalite, flexibilite a vysokej kvalite služieb developera, určite rozvíjať i naďalej,“ uviedol Martin Varačka, Associate Director z realitnej poradenskej spoločnosti CBRE.

Dostatočné kapacitné možnosti v dôležitej lokalite

Goodman Senec Logistics Centre vlastní Goodman European Partnership, hlavná investičná zložka skupiny Goodman. V rámci tohto logistického centra je na okamžitý prenájom k dispozícii približne 6 500 m2, pričom spoločnosť Goodman môže vybudovať ďalších približne 45 000 m2. Centrum sa nachádza 18 kilometrov od bratislavského letiska v lokalite, ktorá je z pohľadu logistických spoločností jednou z najvyhľadávanejších na Slovensku. Goodman Senec Logistics Centre je jednoducho dostupné z diaľnice D1, ktorá spája Bratislavu a Trnavu. Zároveň ponúka dobré spojenie s rýchlo rastúcimi poľskými logistickými centrami a s Českou republikou či Rakúskom. Plne vybudované logistické centrum ponúkne vysoko kvalitné logistické priestory s rozlohou až 140 000 m2.

Značky: