O televízii Markíza sa aktuálne veľa hovorí hlavne v súvislosti so spravodajstvom a jeho budúcnosťou. V súvislosti s hroziacim štrajkom vedenie televízie dokonca zvažuje vysielanie z Prahy.

Skupina Markíza však oznámila, že do jej portfólia pribudne ďalšia televízna stanica určená pre slovenský trh a odštartuje v lete 2024 prostredníctvom operátorov platených káblových, satelitných a IPTV televíznych služieb.

Novým členom bude úplne nová stanica Markíza KLASIK. Na slovenské obrazovky sa vďaka nej vrátia osvedčené televízne značky, z ktorých mnohé nadobudli kultový charakter. Budú to legendárne seriály a filmy, ale aj televízne šou.

Ako sa vyjadril generálny riaditeľ skupiny Markíza, Peter Gažík: „Markíza KLASIK prinesie najmä overené tituly zo zahraničnej produkcie, doplnené o slovenskú a českú televíznu klasiku. Verím, že vďaka novej stanici a jej unikátnemu zameraniu získame ďalších nových divákov a diváčky, a ešte viac tak posilníme trhové líderstvo skupiny Markíza.“

Markíza KLASIK bude vysielať 24 hodín denne na území Slovenska, a to vo Full HD kvalite. Sledovanosť novej stanice bude štandardne meraná v rámci spoločnosti PMT. Už teraz sa diváci a diváčky môžu pridať medzi fanúšikov novej stanice na sociálnej sieti Facebook – fb.com/markizaklasik.

Zdroj: Markíza

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.