Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ON Semiconductor (Nasdaq: ON) a Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) dnes oznámili, že dňa 2. novembra 2017 na pôde Žilinskej univerzity slávnostne otvoria externé pracovisko Centra technickej podpory (CTP) ON Semiconductor. Toto pracovisko bude zamerané na technickú podporu a výskumné projekty v oblasti mikroelektroniky, kde sa prioritne môžu uplatniť študenti, absolventi a zamestnanci fakulty. Na otvorení sa zúčastní nielen vedenie UNIZA, ale aj zástupcovia spoločnosti ON Semiconductor z USA a zo Slovenska.

Prítomnosť CTP na fakulte a univerzite spája praktické priemyselné know-how s akademickými princípmi a má za cieľ prehlbovať odborné znalosti v oblasti komplexných integrovaných obvodov a aplikačných riešení ON Semiconductor, podporovať štúdium a zvýšiť príťažlivosť technických študijných programov Elektrotechnickej fakulty UNIZA.

Otvorenie pracoviska vidí pozitívne aj prof. Ing. Pavol Špánik, PhD., dekan Elektrotechnickej fakulty UNIZA: „Otvorenie spoločného pracoviska podporujem a vnímam ho ako vynikajúcu príležitosť nielen pre našich študentov, ktorí budú mať možnosť pracovať na najmodernejších technológiách, ale aj pre Žilinský región, kde prispeje k rozvoju elektrotechnického priemyslu. Táto aktivita je plne v súlade s nastoleným trendom na Elektrotechnickej fakulte orientovaným na výraznejšiu spoluprácu s priemyslom.“

Tento projekt má skvelú budúcnosť!” hovorí Tony Roybal, viceprezident spoločnosti ON Semiconductor. „Súčasný inžiniersky tím CTP, poskytujúci celosvetovú technickú podporu zákazníkom spoločnosti, je vybudovaný v prevažnej miere z absolventov UNIZA. Odbornosť a talent, ktoré vstupujú do spoločnosti ON Semiconductor vďaka Žilinskej univerzite, recipročne prispejú k inovácii  kľúčových študijných odborov v Žilinskom regióne.