Blokovanie začne už budúci rok.

Spoločnosti Mozilla vždy záležalo na súkromí na internete výrazne viac než ostatným tvorcom prehliadačov. Poukazuje na to aj jeden z projektov Firefox Focus. Jedná sa o prehliadač, ktorý blokuje všetky sledovacie skripty a cookies a zároveň po zavretí prehliadača vymaže všetky dáta prehliadaných stránok zo zariadenia.

Teraz sa však spoločnosť odhodlala ísť ešte ďalej. Počnúc budúcim rokom začne vo svojom hlavnom prehliadači Firefox blokovať sledovacie skripty, ktoré pomerne často zbytočne spomaľujú načítavanie webových stránok. 

V súvislosti s blokovaním sa však objavia aj určité výnimky. Jednu z nich dostal napríklad Google Analytics, ktorý je najpoužívanejším nástrojom na meranie návštevnosti webových stránok na svete. Je tak pravdepodobné, že podobné výnimky dostane viacero sledovacích skriptov, ktoré patria do kategórie mimoriadne dôveryhodné.

Presný termín uvedenia nového Firefoxu s predvoleným blokovaním sledovacích skriptov nie je zatiaľ jasný. Mozilla zatiaľ uviedla iba to, že príchod môžeme očakávať niekedy v roku 2019.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Firefox pre iOS prináša ďalšie novinky vrátane prepracovaného tmavého motívu

Značky:

Komentáre sú uzavreté