Vyskúšali sme ďalšiu internetovú televíziu, ktorá spĺňa tie najnáročnejšie kritéria.

V ponuke má až 139 staníc. Tie je možné prehrávať aj vo Full HD/4K a spätne až 7 dní. Služba takisto umožňuje nahrať až 120 hodín osobných nahrávok. Už súčasťou základného balíčka je napríklad 58 rádií. Všetko bez záväzkov a v celej EÚ.

Túto modernú televíziu je možné prehrávať na všetkých bežne dostupných smart zariadeniach. Pre používanie služby stačí použiť napríklad smartfón, smart televízor, smart box alebo set-top-box. Je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu a mať prístup do internetu. Nie je tak vyžadované pevné pripojenie a túto televíziu si môžete vziať so sebou kamkoľvek.

Sledovanie.TV

Podporované platformy, Zdroj: Sledovanie.TV

Už v recenzii služby Lepšia.TV som naznačil, čo od internetovej televízie pre smart zariadenia očakávam. Prostredie musí byť intuitívne, prehľadné a rýchle. V tomto smere SledovanieTV patrí k absolútnej špičke. Ovládanie je skutočne jednoduché, rýchle a intuitívne. Všetky potrebné ovládacie prvky a prístup ku staniciam a programu je vždy poruke a dobre prispôsobený pre ovládanie na rôznych platformách. 

SledovanieTV je možné sledovať aj na webe, kde rozhranie počítača umožní ešte viac sprehľadniť prostredie služby a prináša ľahký prístup ku všetkým ovládacím prvkom, vrátane programu a archívu. Pokiaľ ste napríklad zmeškali svoj obľúbený program, ľahko ho vyhľadáte v ponuke až 7 dní dozadu. Na výber je aj možnosť nahrať si vybraný program, alebo rovno celý seriál. 

 

SledovanieTV najviac využívam v kombinácii so smartfónom, kde je prostredie rýchle, jednoduché a dizajnovo minimalistické. To isté platí aj pre rozhranie Android TV (Xiaomi Mi Box S), kde sú pridané niektoré pokročilé funkcie, ktoré v smartfóne chýbajú (napríklad jednoduchý prístup k už odvysielanému programu). V službe som inak na pár klikov pri programe, ktorý chcem sledovať a nemusím sa krkolomne orientovať a zameriavať na ovládací prvok, ktorý chcem použiť. To vedia aj deti – nájdu si graficky jednoduchú mriežku alebo zoznam s logami staníc a aj keď nevedia čítať, tak si vedia rýchlo vybrať program, ktorý chcú pozerať.

V prípade, že potrebujem zatvoriť aplikáciu, Sledovani.TV sa prepne do miniprehrávača a program beží minimalizovaný a prehrávane dokonca funguje aj pri vypnutom displej, takže si viete z telefónu spraviť „rádio“ a počúvať iba zvuk. Oceňujem aj možnosť spúšťania aplikácie v režime na výšku, takže orientácia prehrávaného programu sa prispôsobí aktuálnym potrebám používateľa. Šikovné je aj posúvanie programu, ktoré priebežne náhľadom informuje o progrese vyhľadávanie, takže sa viete jednoducho trafiť na vyhľadávanú časť programu.

Balíčky

Na výber sú tri základné balíčky, ktorých cena je 5,99 eur až 20,99 eur. Tie je možné rozšíriť o veľké množstvo doplnkových.

Najvyššia verzia predplatného Premium zahŕňa ponuky najrôznejších programov so zameraním na filmy, dokumenty, programy pre deti aj pre dospelých, hudbu a šport od sietí Discovery, FilmBox, HBO a mnoho ďalších. Súčasťou balíčku je filmotéka Edisonline Lite. V rámci balíka je možné spárovať: 2 hlavné zariadenia: Smart TV alebo Android TV box alebo Apple TV a potom vedľajšie zariadenia: mobilné zariadenie alebo počítač. 

Ide tak o veľmi výhodnú ponuku aj čo sa týka ceny a ponúkaného obsahu funkčných možností.

Obrovské plus pre túto televíziu udeľujem za jednoduchú správu programových balíčkov, predplatného, ako aj správu poradia kanálov. To je veľmi jednoduché, rýchle a intuitívne. Na editáciu stačí použiť dokonca iba smartfón, prihlásiť sa v prehliadači do služby a razom máte programy v takom poradí, v akom si želáte. O PC rozhraní ani netreba hovoriť, za pol minúty dokážete zoradiť do požadovaného poradia všetkých 139 (137+2 promo) staníc jednoduchým „drag and drop“ presúvaním programovej mozaiky. Rovnako pri predplatnom alebo potrebe zmeniť zapamätanú kartu už nemusíte vyhľadávať v zložitej štruktúre stránky. Všetko je prehľadne rozdelené do logicky členených sekcií.

Internetovú televíziu SledovanieTV môžete vyskúšať na 1 mesiac takmer zadarmo. Postačí vám iba 10 centov. V rámci tohto skúšobného obdobia je dostupný aj balík HBO a HBO GO a ďalšie vybrané stanice.

Záver

Z aktuálne ponuky internetových televízií, ktoré sú dostupné na trhu, SledovanieTV radím medzi to najlepšie, čo môžete za svoje peniaze dostať. So službou získate stabilnú obrazovú kvalitu do rozlíšenia až 4K, množstvo programov, archív, vybavenú a dobre fungujúcu aplikáciu pre rôzne zariadenia a platformy a v neposlednom rade prehľadnú správu služby. SledovanieTV už v základe ponúka prehrávanie pre dve pevné pripojenia (Smart TV + set-top-box) a viaceré mobilné zariadenia. Konkurencia pritom nie je tak štedrá.

Prečítajte si aj:

Lepšia.TV: Funkciami nabitá internetová televízia (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.