Po roku vývoja pribudla v App Store nová aplikácia od susedov Čechov.

VentuSky je nová meteorologická aplikácia, ktorá kombinuje klasickú predpoveď počasia s mapou ukazujúcou jeho vývoj v širšom okolí.

Vďaka aktualizovaným dátam týkajúcich sa teplôt, zrážok, vetra, oblačnosti, tlaku vzduchu či snehovej pokrývky môžete v aplikácii VentuSky sledovať blížiace sa zmeny v počasí. Vyčítate z nej odkiaľ prídu zrážky, prípadne z ktorej strany bude fúkať vietor.

Unikátnosť aplikácie VentuSky spočíva v riešení zobrazovania vetrov. Tie znázorňuje pomocou prúdnic, ktoré prehľadne vykresľujú a sledujú neustály vývoj počasia.

Aplikácia zbiera dáta z troch numerických meteorologických modelov. Okrem informácií z amerického modelu GFS, používa dáta aj z kanadského modelu GEM a nemeckého ICON, ktorý je známym vďaka svojmu vysokému rozlíšeniu pre celý svet.

Webová stránka Ventusky.com bola kompletne prepísaná do natívneho kódu. Predpovedné mapy s vizualizáciami vetrov boli vytvorené v programovacom jazyku OpenGL, ktorý sa bežne používa pri vývoji herných aplikácií, čo sa podpísalo na svižnosti a plynulosti vizualizácie v aplikácii.

VentuSky je prvá meteorologická aplikácia, ktorá vznikla v OpenGL. GUI aplikácie je vytvorené v programovacom jazyku Swift.

Aplikáciu VentuSky si môžete stiahnuť za 2.99 USD tu:

Google Play

Značky: