Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Leto je v plnom prúde a s ním spojené dovolenky. Ľudia najčastejšie cestujú do prímorského Chorvátska či Talianska. Podľa štatistík ČSOB Poisťovne práve do týchto krajín uzatvárajú toto leto najčastejšie cestovné poistenie.

 Poistenie platné takmer okamžite

Cestovatelia čoraz častejšie využívajú možnosť poistiť sa rýchlo a jednoducho cez mobilnú aplikáciu ČSOB SmartBanking. Takto uzavreté poistenie je platné do troch hodín, teda takmer okamžite. Uzavrieť sa dá teda napríklad aj na poslednú chvíľu, ak človek na to v predstihu pred dovolenkou zabudne.

Na dovolenke pomôže aj „Cestovný asistent“

 Bankovo-poistná ČSOB smartaplikácia okrem možnosti uzavrieť cestovné poistenie pomáha dovolenkárom aj v nečakaných situáciách. V prípade poistnej udalosti je k dispozícii služba „Cestovný asistent“. Len prostredníctvom jedného kliku sa cestovateľ spojí s asistenčnou službou hovoriacou v slovenskom a českom jazyku odhliadnuc od toho, kde vo svete sa práve nachádza. Služba je dostupná vo verejnej zóne, nepotrebuje tak k tomu ani pripojenie na internet.

Cestovatelia prostredníctvom „Cestovného asistenta“ v aplikácii ČSOB SmartBanking si najčastejšie prezerajú informácie o poistných krytiach či rady ako postupovať pri poistnej udalosti. Počet ľudí, ktorí využívajú službu „Cestovný asistent“, stúpa v lete o 30 percent v porovnaní s inými obdobiami v roku.

Dovolenkári si najčastejšie pripoisťujú batožinu  

 Cestovné poistenie zahŕňa úhradu liečebných nákladov v zahraničí. Napríklad privolanie lekára, ošetrenie, pobyt v nemocnici, prevoz do alebo zo zdravotníckeho zariadenia, do miesta bydliska, v tragických prípadoch aj prevoz telesných pozostatkov. Súčasťou cestovného poistenia je nonstop asistenčná služba, ktorá dovolenkárovi poradí a pomôže s organizáciou v prípade poistnej udalosti.

K cestovnému poisteniu si dovolenkári môžu zriadiť aj pripoistenia. Podľa údajov ČSOB Poisťovne si najčastejšie poisťujú batožinu, úrazyzodpovednosť za spôsobené škody.

Ripka_nowatPeter Ripka, ČSOB Poisťovňa: Cestovné poistenie patrí k povinnej výbave našej rodiny pri cestách do zahraničia. Vzhľadom na frekvenciu našich ciest v rámci rodiny sme si zvolili celoročné cestovné poistenie. Takto sme všetci zabezpečení nielen pri cestách do zahraničia, ale aj v našich horách. Výhody poistenia sme mali možnosť, „našťastie“, využiť iba raz. Počas letnej dovolenky v Chorvátsku mala dcéra zažívacie problémy z dôvodu úpalu. Náklady spojené s ošetrením lekára a nákupu liekov nám poisťovňa po návrate bez problémov preplatila. V mojom prípade je výhodou cestovného poistenia v ČSOB aj zaradenie rekreačnej plavby na mori do základného krytia. Rád totiž spoznávam „naše“ jadranské more z paluby plachetnice.“

Simona Šagátová, Odbor depozít a platieb ČSOB

Sagatova_nowat„Síce sa mi na dovolenke ešte neprihodila žiadna nepríjemná udalosť, bez cestovného poistenia by som za oddychom či už na Slovensku alebo v zahraničí ani neodišla. Cieľom dovolenky je si oddýchnuť a neriešiť vzniknuté komplikácie. Samozrejme, môže sa prihodiť čokoľvek a preto mám rada pocit istoty, že sa môžem kedykoľvek na niekoho obrátiť. Čo som hodnotila pozitívne aj na poslednej dovolenke, bola možnosť využiť služby kvalifikovaného lekára z nemocnice, ktorý prišiel pacientov v prípade potreby ošetriť priamo na izbu v hoteli.“

Juraj Štefanovič, PR špecialista ČSOB

Stefanovic_nowat„Dovolenkoval som s rodinou v Turecku. Uprostred čisto slnečného a horúceho dňa sa na pláži z ničoho nič sformoval silný vzdušný vír. Na moje nešťastie som sa ocitol v jeho epicentre. Silný vietor ma hodil o lehátko a rozbil som si hlavu. Hotel privolal záchrannú zdravotnú službu, ktorá ma odviezla do miestnej nemocnice. V nemocnici veľkú ranu zašili (13 stehov). V Turecku mi však vznikla poistná udalosť v sume vyše 700 €. Vďaka uzatvorenému cestovnému poisteniu mi bola táto suma preplatená poisťovňou.“     

Zuzana Kosová, Oddelenie vývoja elektronických kanálov ČSOB 

Kosova_nowat„Poistenie na cesty je pre mňa ako mamu veľmi dôležité. Oceňujem hlavne, keď sa dá vybaviť rýchlo a jednoducho. Napríklad ak sa s rodinou pri raňajkách rozhodneme vyraziť na kúpalisko, do ZOO či zábavného parku k „našim južným susedom“, mobilná aplikácia ČSOB SmartBanking na uzavretie cestovného poistenia je ideálnym riešením.”

Značky: