Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už tradične takmer 9 tisíc Slovákov rozhodovalo v ankete Elektromobil roka 2024 powered by ČSOB Leasing o najlepších elektromobiloch. Spomedzi rekordných 123 nominovaných vozidiel si Škoda odniesla tri ocenenia – prvenstvo v kategórii Rodinný elektromobil, ako aj cenné tretie miesto v kategórii Elektrické SUV či Aplikácia pre elektromobil s vlastnou aplikáciou MyŠkoda. Tri cenné priečky v ankete naďalej potvrdzujú popularitu modelov značky Škoda, ktoré patria medzi prvé voľby Slovákov vo svojich kategóriách. 

Teší nás, že Slováci v ankete opäť rozhodli o tom, že naše modely Enyaq a Enyaq Coupé patria medzi to najlepšie, čo si môžu rodiny zvoliť, ak hľadajú elektrické SUV. Výsledky ankety tak ďalej dokazujú, že Enyaq patrí medzi jednu z prvých volieb Slovákov, ak hľadajú spoľahlivý a priestranný elektromobil, či už pre súkromné účely alebo pracovné využitie,“ uviedla Zuzana Kubíková, PR manažérka spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

Šiesty ročník ankety o najlepšie elektromobily a plug-in hybridné automobily na Slovensku pozná víťazov. V tomto ročníku sa do ankety zapojilo celkovo 8 656 hlasujúcich, ktorí rozhodli o tom, ktoré elektromobily či plug-in hybridy sú najlepšie v celkovo siedmich kategóriách – Mestský elektromobil, Rodinný elektromobil, Elektrické SUV, Luxusný elektromobil, Úžitkový elektromobil, Plug-in hybrid a Nominácia verejnosti. Hlasujúci tiež rozhodovali o tom, ktorá aplikácia pre elektromobily je najlepšia.

Škoda Enyaq obsadila prvé miesto v kategórii Rodinný elektromobil a tretie miesto v kategórii Elektrické SUV s karosárskou verziou Coupé a podtrhla tak svoju pozíciu dlhodobo najobľúbenejšieho elektromobilu Slovákov. Model Enyaq v závislosti od variantu disponuje pohonom zadných alebo všetkých kolies a zákazníci si môžu vybrať z viacerých úrovní výkonu a troch kapacít trakčných akumulátorov. Podľa prevedenia ponúka Enyaq v režime WLTP jazdný dosah až 577 km. Pri každodennom používaní zaujme toto praktické SUV veľkorysým vnútorným priestorom, ktorý je typický pre všetky vozidlá značky Škoda, ako i komfortným podvozkom či nevšednou dynamikou s výkonom až do 250 kW a rýchlym nabíjaním z 10 % na 80 % pod 30 minút.

Škoda tiež obsadila cenné tretie miesto v kategórii Aplikácia pre elektromobil s vlastnou appkou MyŠkoda, ktorá je bránou k užitočným funkciám a službám na diaľku. Aktualizovaná aplikácia teraz slúži ako jednotná platforma pre majiteľov všetkých súčasných kompatibilných modelov Škoda. Ponúka bezproblémový prístup k vozidlám a predstavuje širokú škálu nových a ďalej vylepšených funkcií, vrátane inteligentných služieb ako sú Platba za parkovanie či Sledovať a objavovať. Integrácia aplikácie Powerpass okrem toho zjednodušuje proces nabíjania elektromobilov Škoda a konsoliduje tieto služby do jednej pohodlnej a intuitívne navrhnutej aplikácie.

Značky: